BEKİR ALTAN… İŞTE O ZAMAN, ŞİMDİ BU ZAMAN !

Hatay Büyük Şehir Belediye Başkanlığı (HBB) için geçmiş dönem çok büyük mücadelelerine tanık olduğumuz, PAYAS ilçesinin acar, atik, dört dörtlük Belediye Başkanı Bekir Altan için bu sefer, HBB Başkanlığı için kapalı olan kapılar ardına kadar açık.

İnsanlar yaşamları boyunca hedefledikleri yerlere gelmeye çalışır. Bazen hedefler yerine gelmez ise mücadelelerini asla bırakmaz ve ömrünün yettiğince çalışmalarını sonuna kadar sürdürür. Asıl hedeflerine varma uğruna, olumlu çareler üretir ve sonunda hedefine ulaşır.

Bekir Altan kardeşim, asla yenilgiyi kabul etmeyen karakteriyle her daim bölgemizde ve ilçesinde değişik potansiyel çizgileriyle ses getirmeye devam eden ayrı bir kişilik.

Türk olmanın hür yaşamını özgürce etkilediği bir ortamda, verdiği sözleri yerine getiren ve asla görev yapmaktan kaçınmayan bu insan için Hatay ilimizde yeni bir sayfanın aralığından ona bugün bakıyorum.

Gençliğini ve orta yaşlılığını yakinen incelediğimizde, karşımıza hiç bir olumsuzluktan yılmayan bir insanın gücü karşınızda.

O, çocukla çocuk, gençle genç, vatandaşıyla vatandaş, iş adamlarıyla yapıcı ve üretken, atasını hiç unutmayan yapısıyla yoğrulan bir gücün, bütünlük sağladığı samimiyetin adıdır Bekir Altan.

Belediye Başkanı olduğu, PAYAS köyünü çok kısa sürede Hatay ilinin dışına taşıyarak, yurdumun saygın ilçeleri arasına sokmayı başarmış bir insandan bahsediyorum.

Bu insan her şeyden evvel, Allah korkusuna sadık ve yılmadan, tükenmeden çalışma prensiplerini öne çıkartarak, toplumsal ayrımcılığı asla zerre kadar düşünmeden, bölgesine olduğu kadar Hatay il geneline de olumlu görev yapmasıyla tanılıyor ve seviliyor.

Siyaset bazen hedefleri şaşırtır.

Siyaset uğruna bölgenin çizgileri daraltılır, genişletilir.

Siyasi gaye için tanınmayan bir kişiyi bölgede tanıtmak, iktidar partisinde görev yaptı diye insanlara tepeden bakanları seçim kazanır diye kulvara sürmek yanlışlığı, toplumumuzu her daim üzmüş ve kırmıştır.

Belirgin olmayan kişilerle seçim kazanmak doğru bir şey olmadığı bilindiği halde, Türkiye’mizin çoğu mega il ve ilçelerinde iktidar, güvendiği çoğu adaylarıyla seçimleri kaybetmedi mi ?

Aynı şey Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığında da yaşandı.

Tanınmamış bir adayla seçime gidildi ve seçim sonucu malum şekilde hüsranla sonuçlandı.

Daha evvel yapılan seçimlerde, “Bakanlık yapmış kişi kazanır” dediler, kazanamadı.

Ben bilirim edasıyla siyasete bulaştığınızda bir anda bulamaç olursunuz. Görev yapanla yapmayan iyice tahlil edilmediğinde, vatandaş her ne kadar iktidarı tutsa da altından ip çekildi mi iş biter.

Siyasetin bir de yanar dönerliği var. Seçimi kaybeden hırsından mı neden, bir bakmışsınız bir dahaki seçimde rakip adayı destekler olur. Bu da siyasetin bir çeşit kaypaklığı.

O yüzden bir mevkiye layık görülen adayın her şeyden evvel belli bir kitlenin değil, çoğunluk kitlelerin sevdiği, inandığı bir adayla yola çıkması gerek. Oldu bitti maşallah ! dendiğinde ise karşınıza yukarıda yazdığım gibi keyifsiz tablolar ortaya çıkar.

Türkiye bu günlerde seçim havasında. Bir tarafta altılı masa bir tarafta iktidar.

Kazan kaynadıkça kaynıyor. TV programlarında her türlü gelişme ve çarpıklıkları canlı şekilde yaşıyor ve geleceğimizi ilgilendiren konuların altını beynimizin bir tarafına çiziyoruz.

Siyaset, gerçek siyaset bilimcileriyle yapıldığında değer kazanır.

Siyaseti bilmeyenlerin siyaset kulvarında gözükmeleri ne kadar yanlış ise yanlış adayla yola çıkmak o derece yanlıştır. Tüm bunların neticesinde ise, toplumumuz yararlı işlerin dışında kalır.

Tanınmış edasıyla ortalıkta gezinmek, ben bu işi bilirim gibi hal ve edalar içerisinde olmak, çaresizlere asla çare getirmez. Geçmişte bu gibi tutumları aşikâr şekilde yaşadık.

Hatay Büyükşehir Belediyesi için iktidar çoğu adayları enine boyuna çok inceledi. Öne sürdüğü adaylar ne yazık ki sınıfta kaldı. Demek ki adayın “Bakan” olması, “iş adamı” olması hiç işe yaramıyormuş.

Aday olacak kişi, her şeyden evvel, Hatay ilini gönülden sevmeli ve ona her çizgiyle sahip çıkması özelliğinde olmalı. Bunun için herhangi bir üniversite bitirmesine de gerek olmadığını hepimiz biliyoruz.

Bu sefer, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Bekir ALTAN adının Hatay il genelinde sık şekilde telaffuz edildiğini duyuyorum.

Gittiğim toplantı ve konuşmalarda onun varlığıyla ilgili olumlu fısıldaşmaların sesli şekilde yankı duvarlarını aştığını gördükçe, demek ki koruk beklemiş ve tatlı üzüm haline gelmiş.

Anlıyorum ki o zaman bu zamanmış.

Çok çalışan çok mücadele eden sonunda kazanır. Allah her şeyin hayırlısını versin..

Nuri Erdener (Nam-ı diğer, Boksör Nuri)

Paylaşın...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *