BEKLENEN İSKENDERUN VALİSİ’NE MEKTUP !

Görebilir miyim? bilmiyorum. Olur ya, ya gerçek olursa bir gün diye, geleceğin İskenderun Valisi’ne seslenmek isterim. Aynen geleceğe yönelik mektup yazıp, şişeye koyup, okyanusa bırakmak gibi.

Belki de aynen benim gibi büyük bir özlem duyan, düşünen ve mektup yazıp, şişe içinde okyanusa bırakmış epeyce sayıdaki hemşerim gibi…

Şu an “ütopya” olabilir, ama günü geldiğinde İskenderun’un İL olma hevesiyle mücadeleyi hiç bırakmayan ve bunu başaranlar, bana göre, Aralık 2016 sonu itibariyle 621 bin kişilik bir nüfusun kahramanıdırlar.

Tabii, Karaağaç ve Denizciler Mahalleleri’nin komşu mahalleleriyle birlikte İLÇE yapılması mücadelesini sürdürenler de aynı şekilde…

*** GELECEĞE MEKTUP ***

Sayın İskenderun Valimiz, Denizciler Kaymakamımız ile Karaağaç Kaymakamımız.

Sizler, tarihe geçen kişilersiniz. Sizlerin gelişinizi o kadar çok zamandır bekliyorduk ki. İyi ki geldiniz, hoş geldiniz.

Öncelikle, sizlerin memleketimiz İskenderun’a gelişinizi sağlayan hükümetimize ve yüce Meclisimize müteşekkiriz.
Ülkesine sahip çıkan, tüm gücüyle büyük bir katma değer sağlayan, vergi verenler şampiyonasında en önlerde koşan, ama buna karşılık kaymağı başkalarına kaptırmış, hak ettiği hizmete almaya susamış, bahtsız İskenderun Vilayeti halkı olarak sizlerden beklentilerimiz çok. Yapacağınız her türlü hizmet için şimdiden kolaylıklar diliyoruz.

Artık bizler de ayrı bir plakaya sahibiz. 246 bin nüfuslu İskenderun, 121 bin nüfuslu Dörtyol, 84 bin nüfuslu Arsuz, 41 bin nüfuslu Erzin ve 40 bin nüfuslu Payas, 31 bin nüfuslu Belen ilçeleri birleşti. Sizlerin huzurunda “müjdeler olsun Erzin’e, Dörtyol’a, Payas’a, Belen’e, Arsuz’a, Denizciler’e, Karaağaç’a, müjdeler olsun tüm İskenderun ili’ne“ diyoruz.

Sonunda, ülkemizin ekonomisine, turizmine, sanayisine, işgücü potansiyeline, barışına İskenderun ilinin katkıları göz ardı edilmedi ve artık hemşerilerimiz daha umut dolu, huzurlu ve kaç şiddetinde eserse essin, yarıkkaya fırtınalarında bile mışıl mışıl uyuyabilecekler :

Çünkü artık, bütçeden hak edilen malî pay İskenderun ili olarak alınacak.

Çünkü artık, İskenderun’un varoş görüntülerinin kaybolması için ciddi anlamda umut ve kaynak var.

Çünkü artık, halkımıza, esnafımıza, KOBİ’mize, sanayicimize, iş adamlarımıza Antakya’da değil, İskenderun’da 7/24 hizmet eden “İskenderun Valisi” var, yerel gazeteler ve görsel medya İskenderun Valisi’ne yönelik haberleri aktaracak.

Çünkü artık, halkımız sınav için Antakya’ya gitmek zorunda kalmayacak.

Çünkü artık, İskenderun ilimizin kendi Vekilleri olacak yüce Meclisimizde, “ İSKENDERUN MİLLETVEKİLİ ….

Siz de söyleyin kulağı hiç tırmalamıyor, çok ta hoş geliyor..

“ İSKENDERUN MİLLETVEKİLİ …. “

Sayın İskenderun Valimiz, Denizciler Kaymakamımız ile Karaağaç Kaymakamımız.

Bu satırları karalarken içimizdeki özlemi hissetmeye çalışın lütfen ve bu özlem nedeniyle bizleri mazur görün. Belki ben ve akranlarım sizleri göremeyebiliriz, ama, çocuklarımızın sizleri görmesini çok arzuluyoruz.

Bizler umudumuzu kaybetmedik hiçbir zaman, sizler de İskenderun İli’ni sahipsiz bırakmayın hiçbir zaman…

Tekrar tekrar başarı dileklerimizi iletiyoruz, Sevgiyle kalın.

İskenderunlu …

*** MEKTUP SONU ***

Ütopyayı gerçekleştirmek için uğraşan tüm kahramanları saygıyla selamlıyorum.

Ali Gez

Paylaşın...

One thought on “BEKLENEN İSKENDERUN VALİSİ’NE MEKTUP !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *