Bu insanlar kimin için toplandı?

Vatandaşa hizmet edenin vedası, hizmet alanın vefa gösterisine dönüştü dün.

Her inanç ve düşünceden bir kısım İskenderunluyu bir araya getiren vefa gösterisi, samimiyet, içtenlik, saygı ve sevgi ile geçen dört yıllık bir sürede, çok sayıda vatandaşın gönlüne girmiş olmanın bir tezahürüydü.

Engelliler, şehit ve gazi aileleri, muhtarlar, çeşitli kamu kurum çalışanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, iş insanları, kanaat önderleri, esnaf, siyasetçiler, vatandaşla birlikte oradaydı.

İskenderun’a atanmadan önce görev yaptığı Erzinli vatandaşlar da oradaydı.

Evet, bu insanlar, Adana’nın Kozan ilçesinde esnaf Dokumacı Ali’nin oğlunun vedasına Vefa duygularını göstermek için toplanmıştı.

O alanda dile getirilen, gönülden geçirilen geleceğe yönelik beklenti, Gaziosmanpaşa Kaymakamlığı sonrası bir gün “Vali” ünvanı alması yönündeki haberdi.

Ölmez de bir gün gerçekleştiğini görebilirsem ? şu an bir ütopya olan, taa 2017 yılında yazdığım makaleyi (*) şahsına her YÖNDEN yakıştırdığımdan, ben de o kalabalık arasındaydım.

(*) https://denizcilerhaber.org/2017/04/beklenen-iskenderun-valisine-mektup/

Olur ya, gün olur, Erzinlilerin İskenderunlular ile aynı alanda toplandığı gibi, bu defa hep birlikte Gaziosmanpaşa’da, bir sonraki vefa gösterisinde bir araya gelebiliriz.

Ya göl maya tutmuş, benim ütopyam da gerçek olmuşsa o gün, tadından yenmez.

Gaziosmanpaşa’daki göreviniz hayırlı olsun.

Pruvanız neta, rüzgarınız kolayına olsun.

Tekrar yolunuz açık olsun

Saygılarımla, Ali Gez

Paylaşın...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *