Denizciler Balıkçı Barınağı İlgi Bekliyor !

İskenderun ilçesi hudutlarında bulunan Denizciler mahallesinde, balıkçıların kendi çaba ve emekleriyle kendi teknelerini korumak için yapmış oldukları iptidai balıkçı barınağında zor günler yaşanıyor.

Yaklaşık bin teknenin sığındığı yapay barınakta plansız şekildeki yapılaşma, ileride oluşacak aksi durumlarda vatandaşlarımızı zora sokmakta.

Özellikle hava durumunun zor şartlarına ayak uydurmak için zorlanan balıkçı vatandaşlarımız, seslerini duyurmak uğruna ilgililerin kendilerini görmesini dört gözle bekliyor.

Bu konuda görüşlerini aldığımız bir balıkçı vatandaşımız,

“Bizim işimiz devletimizin ilkeleri doğrultusunda denize açılarak, zor şartlar altında ailemizin rızkını balık yakalayarak elde etmekteyiz. Sizlerin de gördüğünüz gibi bu koyu kendi emeğimizin gücüyle sağladık. Hava durumu iyi olduğunda buradan denize açılıyor ve aynı yere geri dönüyoruz. Ekonomimiz iyi değil.

Tüm ilgililerimizi bu koya dikkat çekmek için her türlü mücadeleleri yaptık. Maalesef bu konuda bizlere kimse yardım elini uzatmadı. Halbuki körfezin doğu tarafının en uç köşesi Denizciler mahallemizin önü. Yıllar boyu kendi yağımızla kavrulduk. Denizciler mahallemize balıkçı barınağı yapılması konusunda, her çaldığımız kapı yüzümüze kapandı.

Sayın Hatay Milletvekilimiz Abdulkadir Özel Bey’e açık çağrımız var. Sayın Vekilim siz her şeyi yapıyor ve icra ediyorsunuz. Halkımız sizlerden ziyadesiyle memnun. Bu derdimizi çözerseniz çok mutlu oluruz’’ dedi.

Balıkçı vatandaş ayrıca,

“Hatay Valimiz Sayın Rahmi Doğan Hatay ilimizin her noktasını karış karış biliyor. Bu sıkıntılı halimize, Valimizin de bakmasını ve bölgemize şart olan düzenli intizamlı bir balıkçı barınağının yapılması konusunda gerekli adımlarını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Denizciler Mahallesi sakinlerinin yakarışları bu şekilde.

Vatandaşlarımızın değişik çağrıları, onların gerçek sıkıntılarını ortaya koyuyor. Denizciler Mahallesine yapılması gereken balıkçı barınağı bazı tekelleşmeleri de ortadan kaldırılacağından dolayı, gerçekten önem arz ediyor.

Vatandaşlarımızın içten çağrıları inşallah ilgililer tarafında duyulur !

Vatandaşların iptidai şekilde yaptıkları sözde balıkçıları koruma koyu bölgemize yakışmıyor.

HABER : Nuri Erdener (Nam-ı diğer, Boksör Nuri)

Paylaşın...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir