İSDEMİR, 52. YIL DÖNÜMÜN KUTLU OLSUN

İsdemir’in geçmişi ile geleceğini analiz etsem, geldiği bu günleri yaşayacağım hiç aklıma gelmezdi.

1972 yılından beri bu güzel tesise ter akıtan olarak geçmiş tecrübelerle yaşadığım güne şükrediyorum.

İlk görev yerim Yüksek Fırın Cemile ve Ayfer’in kendisi ve yan işletmeleri olan 01, 02 ve 03 binasının inşasında iş güvenliği konuları hiçe sayılarak yapılan çalışmalar esnasında onlarca işçi kardeşlerim gözlerimin önünde montaj esnasında düşerek öldüklerine şahit olmuştum.

Ben de çatıların başında emniyet kemersiz tıpkı Tarzan gibi montaj yapanları denetlemek ve montajların içerisinde yer almam çok üzücüydü.

Daha sonra Atölyeler Müdürlüğü bünyesinde yer alan, sıcak dövme atölyesinde, posta başı görevime başladım.

Şimdi ATLAS Enerjinin Genel Müdürü Osman GÖZÜKARA, Hasan NAMAL ve İsmet AKGÜL vardiya mühendislerimdi. Allah onlara uzun ömürler versin.

Bu arada İsdemir Spor Kulübünün hem boksörü hem de antrenörüydüm. Çok ama çok emeğim var, bu bölgemizin geleceğini ilgilendiren tesiste.

İlk kok gazı kokusunu, faaliyete bölüm-bölüm giren tesiste kok gazı ile çalışan tavlama fırınlarının faaliyete girmesiyle o gazı solumaya başladım. Derken yüksek fırınlarında ergitilen maden cevherinin doğaya yayılan tozları gözlerimizi yakardı. Tüm bedenimiz demirin kütük haline gelmesiyle, mutluluğu tam manasıyla yaşardık.

O yıllar müthiş şekilde doğa kirletiliyordu.

Şimdi, geçmiş, hafızalarımdan silinmek üzere. Yeni bir iyileştirmelerin baharını yaşıyoruz. Gökyüzünde bizleri rahatsız edecek radyasyon yüklü bulutlar artık gözükmüyor. İşletmenin konularında uzman çalışanları İSG kurallarını en ön safhada tutuyor. İlk önce insana verilen değerlerle geleceğimiz süsleniyor.

Fabrikanın her yanı yeşillendirilmiş, tıpkı park bahçe gibi. Dünyanın ve bizlerin gözünü korkutacak ve göze batacak görüntülerin hiçbiri yok. Özelleşmesinin ardından, Fabrikada yaşama zevkini tattıran tüm idarecilere bu makalem vasıtasıyla teşekkürü bir borç biliyorum.

Demek ki insana verilen değerlere sahip çıkıldığında, ekonomik gelişmeleri de beraberinde getiriyor.

Bugün İsdemir kendi zarını yırtmış ve Dünya Çelik üreticilerinin en üst seviyelerine baş kaldırıyor. Her ülke gelişen İsdemir karşısında başını öne eğmek zorunda. Türkiye ise ekonomisi ve artan üretimleri karşısında mutlu ve samimi.

İşletmenin içerisinde çalışan taşeron firmalar, bölgemizde kendi yağıyla kavrulan ve tarihimizi ilgilendiren işletmeye alın teri akıtarak, en doğrusunu ve en doğru şekilde kurallara uyan firmalar, zoru her daim başarma gücündeler.

Bölgemiz firmalarına gerekli ihtimamı gösteren İsdemir’in üst düzey yönetim kurulu, bölge firma ve çalışanlarına gösterdikleri bu güven duygusunu bölgemizde takdirle karşılıyor.

Çalışarak, her daim en güzelini ve en kalitesini yapan İsdemir, bizim nazar boncuğumuz.

Her dönem mücadelelerine tanık olduğum fabrika yönetimi şu içinde bulunduğumuz, Pandemi ve ekonomik krize rağmen, bizlere her daim gurur yaşatıyor.

OYAK üst düzeyinin şu manalı sözleri kayda değer :

‘’Daha fazla üretmek, paylaşmak ve katkı sağlamak için tüm hızımızla çalışıyor ve rekabete ayrışmak, standartları aşmak ve müşteri-piyasa beklentilerine sürekli cevap verebilmek için güç odaklarımız ile seferberlik halindeyiz’’ sözleri yapılan işin ne denli ciddiyet ve önemini ortaya koyuyor.

Daha evvel İsdemir’de görev yapan ve İsdemir’i çok iyi tanıyan yeni Genel Müdür Salih Cem ORAL, konusunda uzman ve liyakatli bir genel müdür.

İnsani ilişkilere verdiği önem gururla izleniliyor. Onun sözleri de ne denli görev adamı olduğunu ve gelinen başarının tesadüfü olmadığı açıkça ortaya koyuyor.

Emeğimin Her Damlası “Helal Olsun” İsdemir’e…

Tebrikler OYAK. Tebrikler ERDEMİR. Tebrikler İSDEMİR.

İSDEMİR’İN 52. YILI, BÖLGEMİZE VE ÜLKEMİZE HAYIRLI UĞURLU OLSUN…

Nuri Erdener (Nam-ı diğer, Boksör Nuri)

Paylaşın...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *