Gündeme alınması kabul edilmedi !

CHP Hatay milletvekili Serkan Topal, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 11 Ekim 2022 tarihli birleşiminde Serinyol, Denizciler, Karaağaç ve Karaçay’ın ilçe olması konularında söz aldı.

Vekil Serkan Topal Meclisteki konuşmasında;

Bakın değerli arkadaşlar, bugüne kadar yaklaşık 20, hatta üstünde kanun teklifi verdik ama maalesef iktidarın milletvekilleri hep reddetti.

Hatay’la ilgili, şu anda, onayda ve buraya getirilmeyi bekleyen -önümüzdeki dönemlerde inşallah getiririz- 4 tane kanun teklifi verdim.

Özellikle Antakya merkeze yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta olan bir Serinyol Mahallesi var, Serinyol ilçesi olması gerekiyor ama Antakya’nın dibinde olan, Antakya’nın merkezinde olan Armutlu ve Elektrik’i Defne’ye bağlıyor. Neden? Siyasi bir rant; Antakya Belediyesini kazansın diye. Yazıklar olsun!

Bakın, yine İskenderun merkeze 20 kilometre uzaklıkta Denizciler Mahallesi’nin ilçe olması gerekirken -kanun tekliflerim var- maalesef aynı iktidar yanı başındaki Karaağaç Mahallesi’ni Arsuz’a bağlıyor; yine siyasi bir rant. Oradaki bütün vatandaşlarımız mağdur oluyor. Yerel anlamda da kamusal anlamda da…

Düşünebiliyor musunuz, yanıbaşındakine gitmesi gerekirken 20-25 kilometre öbür tarafa gidiyor; zaman kaybı, masraf… Yazık günah değil mi?

Bakın, yine, bizim Samandağ-Defne arasında Karaçay bucağımız var. Orada da ciddi bir ihtiyaç var, bir ilçe olması gerekiyor. Buradan iktidar milletvekillerine sesleniyoruz: Birincisi, az önce söylediğim öğrencilerimizi mağdur etmeyin; ikincisi, az önce sıraladığım Hatay halkını mağdur etmeyin. Zaten Büyükşehir Belediyesi Kanunu’yla Hatay’ı yeterince darmadağın ettiniz. Yazıktır, günahtır, vicdan değildir bu arkadaşlar. Bu konuda, bu konularla ilgili bir şey söylemek isteyen varsa çıkıp söyleyebilir arkadaşlar.

Buradan Hatay halkına sesleniyoruz: Bizim iktidarımızda, Millet İttifakı iktidarında bunları çözeceğiz; birlikte çözeceğiz, birlikte çözeceğiz” dedi.

Konunun gündeme alınması teklifi kabul edilmedi.

KAYNAK: TBMM Tutanakları

Paylaşın...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *