Serdar Özyurt, Hatay’ın Tam Ortasına Yatırım Yapan Ünlü İş İnsanı…

Serdar Özyurt, Antakyalı, Türkiye’nin ilk yerli Kalaşnikof’unu üreten, savunma sanayii alanında faaliyet gösteren Özyurt Silah Anonim Şirketi’nin Yönetim Kurulu Başkanı.

2023 Yılındaki seçimlerde, henüz partisi belli olmayan ancak görüşmelerinin sürdüğünü söyleyen Hatay’ın Milletvekili Aday Adaylarından…

İş İnsanı Serdar Özyurt, 25 Ağustos 2022 Perşembe günü İskenderun Sahilindeki bir tesiste, bir kahvaltı programında ulusal basının temsilcileri ile çok sayıda yerel basın mensubunu bir araya getirdi ve sohbet havasındaki buluşmada açıklamalarda bulundu, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

BELEN – KICI’DA YAPILMAKTA OLAN FABRİKA TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK MÜHİMMAT FABRİKASI

Kahvaltı programındaki konuşmasında kendisini tanıtan ve 2020 yılında yerli ve milli silah şirketi Özyurt Silah Sanayi şirketini kurarak fabrika oluşturduklarını ifade eden Serdar Özyurt,

Yedi tane yerli ve milli silah ürettik. Türkiye’de ilk yerli Kalaşnikof silahını üreten fabrikayız. Artık ülkemizde Rusların haricinde yerli ve milli, yüzde yüz Türk Malı bir Kalaşnikofumuz var. memleketimize ve ülkemize hayırlı olsun” dedi.

Konuşmasının devamında üstünde dört yıldır çalıştıkları mühimmat fabrikası projesini, bir yıl önce aldıkları kararla memleketi Hatay’da, Belen’in Kıcı mahallesi bölgesinde gerçekleştirmeye başladıklarını anlattı.

MÜHİMMAT FABRİKASININ BİR YIL SONRA AÇILIŞINI GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ !”

Serdar Özyurt, 94 bin metrekare alan üzerinde kurulacak mühimmat fabrikasında, Türkiye’deki en yüksek kapasite olan “ayda 30 bin mermi” üretileceğini, fabrika sayesinde Hatay’ın hak ettiği önemi kazanacağını, bin kişilik bir personel alımı yapılacağını, personel alımı için altı ay sonra müracaatların başlayacağını ifadelerine ekledi.

FABRİKA HATAY’IN TAM ORTASINA KURULUYOR…

İş İnsanı Özyurt konuşmasında Hatay’da dağın öte yüzü, beri yüzü gibi ayrımlardan rahatsız olduğunu açıkladı ve fabrika için personel alımı yaparken ayırım yapmadan Hatay’ın 590 mahallesinden en az bir-iki kişiyi işe alacaklarını söyledi.

NAKLİYE VE AMBALAJ SANAYİİ’NE KATKISI OLACAK

Mühimmat Fabrikası üretime başladığında nakliye ve ambalaj gibi Hatay’daki yan sanayii’ne de faydası olacağını aktaran Özyurt, ihracatı İskenderun Limanı üzerinden en büyük müşterileri olan Avrupa ve Amerika’ya yapacaklarını, yan sanayi şirketlerine harcayacakları bütçenin aylık bir buçuk ilâ iki milyon dolar civarında olacağını açıkladı.

BU YATIRIMDA NİÇİN HATAY ?

Serdar Özyurt, teşvikli başka bir vilayet dururken, kendisinin Hataylı olması, memleketinin gençlerine istihdam sağlanması açısından Hatay’ı tercih ettiğini ifade etti. Mevcut Hatay Milletvekillerinin Hatay’ın yatırımda birinci öncelikli vilayet olması için çaba göstermediklerinden yakındı.

Özyurt, buna rağmen Savunma Sanayi sektöründeki diğer dostlarına Hatay’daki yatırım potansiyelinden, özellikle limanın varlığı, deniz yoluyla nakliye kolaylıklarından bahsettiğini de belirtti.

PATLAYICI MADDE ANTREPOLARI

Serdar Özyurt, ilerleyen zamanda patlayıcı madde antrepoları kurulacağını, bu yatırımlara öncülük etmeyi planladıklarını söylediğinde şu an aklıma gelen soru şu:

“PEKİ SERDAR BEY, KICI’DAN İSKENDERUN LİMANI’NA KARAYOLU İLE MÜHİMMAT TAŞIRKEN MEVCUT KARAYOLU İLE EKSİK KALAN E91 OTOYOLU İÇİN NELER PLANLIYORSUNUZ? NE GİBİ TEDBİRLER ALINACAK?

Kahvaltı programında Serdar Özyurt’a basın mensupları çeşitli sorular yöneltti.

Bunlardan bir kısmını ve verilen yanıtları özetlemeye çalışayım:

* Böyle bir mühimmat fabrikasına ihtiyaç mı vardı? üretilenler Hatay geneli adına tehlike arz ediyor mu? şeklinde bir soruya:

Serdar Özyurt, üretilen mühimmatların hiçbir tehlikesinin olmadığını, gerekli kontrollerin Savunma Bakanlığı tarafından yapıldığını, silah ve mühimmatın malum dünya şartlarında her zaman ihtiyaç olduğunu, ülkemizde açılan her silah ve mühimmat fabrikasının dışa bağımlılığımızı azaltmaya yaradığını ifade etti.

* Bir gazeteci, Serdar Özyurt’un korumalar, siyah mercedes, giyim tarzı ile merak uyandırdığını belirterek, internette geçmiş yıllarda karanlık ilişkileri konuşulan iki kişiyle adının geçtiği yazılara ulaştığını, bu yatırımla ciddi endişelerinin oluştuğunu söyledi ve bu konudaki fikirlerini sordu.

Serdar Özyurt her iki kişi ile ilişkilerinin olmadığını ayrıntılı bir şekilde açıkladı ve ulusal basından Ersoy Dede ile Cem Küçük’ün birlikte yaptıkları programı kaynak olarak gösterdi. İsminin geçmesi konusunu ciddiye bile almayarak hiçbir hukuki süreç başlatmadığını ifade etti.

Özyurt, kendisinin bu adamların hedefi olduğunu; yerli ve milli sermaye ile yedi tane silah ürettiğini, yakında bütün envanterlerde bu silahların olacağını, Türkiye’de “patenti ASİ 21 olan” ilk yerli Kalaşnikof yaptığını, bunlardan dolayı bu adamların hedefinde olmak kadar doğal bir şey olmadığını söyledi.

* Hatay’da böyle bir önemli yatırım yapılırken Devlet büyüklerinin yeterli ilgili göstermedikleri şeklinde değerlendirme yapan bir gazetecinin bu görüşlerine,

İş İnsanı Serdar Özyurt, bir yıl boyu arazi araştırıldığını, resmi izinlerin alındığını, öncesinde belediye başkanları ziyaret edildiğini ve işlemleri başlattıklarını, henüz Fabrikanın resmi açılışını yapmadıklarını belirtti. Ayrıva önümüzdeki seçimlerde Milletvekilliği adaylığının söz konusu olduğunu bir ihtimal bu açıdan bu kanıya varıldığını ifade etti.

  • NİÇİN KORUMALARLA GEZİYORSUNUZ ?

“2013 Yılından itibaren dost ve müttefik ülkelerin silah ve mühimmat tedarikini yapan bir şirketin Yönetim Kurulu Başkanıyım” diyen Serdar Özyurt, Azerbaycan’a silah verdiğinde Ermeni Lobisinin hedefi, Türkiye’de silah ürettiğinde terör örgütlerinin hedefi olduğunu, devlet tarafından “Koruma Kararı” olduğunu, bu durumun anlayışla karşılanması gerektiğini söyledi.

MÜHİMMAT ÜRETİMİ

Bir soru üzerine Belen Kıcı’daki fabrikada mühimmat üretileceğini ifade eden Serdar Özyurt, ürünün hammaddelerinden barut ve kapsulü ithal edeceklerini, çekirdek ve kovanın burada üretileceğini açıkladı.

İSTİHDAM KONUSU

Programda istihdam ile ilgili sorduğum soruya karşılık, fabrika faaliyete başladıktan sonra bin kişilik bir personel alımı yapılacağını aktaran Özyurt,

“Mesela ilerleyen zamanlarda bir BARUT FABRİKASI düşünüyoruz, öyle bir yatırım söz konusu olursa yine personel alımı yapacağız” dedi.

* Mühimmat Fabrikası’nın Suriye sınırındaki bir vilayette kuruluyor olması Hatay’ın “HEDEF” olmasına gerekçe olur mu? Hatay tehlikeye girer mi? şeklindeki bir soruyu Özyurt,

“Ülkede silah ve mühimmat üreten her insan, her fabrika hedeftir. Fabrikanın Hatay’da kurulması, Hatay’ı ekstra bir hedef yapmaz” diyerek yanıtladı.

İş İnsanı Serdar Özyurt’a Hatay’a yapmakta olduğu ve yapacağı yatırımlardan dolayı tesekkür ediyorum. 2023 Yılında milletvekili adaylığı yolunda başarılar diliyorum.

Ali Gez

Paylaşın...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir