DENİZCİLER’DE 7/24 SAĞLIK HİZMETİ İHTİYACI !

İskenderun’un en kalabalık mahallesi Denizciler ve çevresinde yaşayan binlerce insanın 7/24 sağlık hizmeti ihtiyacını sıklıkla yazıp çizdik.

Acil Servis bulunan tüm Kamu ve Özel Sağlık kuruluşlarının İskenderun’un Antakya istikametinde konuşlu olduğundan, Denizciler bölgesindeki çoğu vatandaşın mesai dışı ve tatil günlerindeki ACİL SERVİS ihtiyaçlarını karşılamakta güçlükler yaşadığından bahsettik.

Sağlık Bakanlığı’nın 2021-2025 Yatırım programı kapsamında 2021I00-169206-172310 Proje numaralı Hatay İskenderun Denizciler 1 Nolu Aile Sağlığı Merkezi (8AHB) +112 ASHİ” adlı projede şu ana kadar sadece 112 Acil Ambulans birimi yapıldı, projenin en önemli kısmı olan en az 8 Aile Hekimi kapasiteli bölümü için şu ana kadar hiç bir somut adım atılmadı. Halâ PROJE aşamasında görünüyor (https://yts.saglik.gov.tr/)

Hatta bir ara Denizciler’e 10 Yataklı Entegre Hastane yapılması bile düşünülüyor dendi. (https://denizcilerhaber.org/…/denizcilere-en-azindan…/)

Ne olurdu yani projenin tamamı aynı anda başlasa ve bitseydi de bölge insanı daha fazla mağdur edilmeseydi !!!

Takvimlere göre 2022’nin sonbaharına adım attığımız şu günlerde, hem de 2023 seçimleri öncesinde DENİZCİLER BÖLGESİ’ne pozitif ayrımcılık yapılsa, 7/24 sağlık hizmetini kapsayacak bir proje hayata geçirilse…

Şu sıcak günlerde konuyu ısıttım yine :

Ahalimiz arasında konuşula, siyasetçilere ahali baskısı yapıla, somut adım atıla !

Ali Gez

Paylaşın...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *