HİZMET-İŞ ile toplu iş sözleşmesi imzalandı

İskenderun Belediyesi ile HİZMET-İŞ Sendikası arasında kadrolu işçilerin 2022 yılı maaşlarına yüzde 37 zam öngören Toplu İş Sözleşmesi imzalandı.

İşçi ve emekçilerin her zaman yanında olduklarını ifade eden İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“HAK-İŞ’e bağlı HİZMET-İŞ Sendikası üyesi olup İskenderun Belediyesi’nde istihdam edilen kadrolu işçilerimizin 2022-2023 yıllarını kapsayan Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerimiz mutabakatla sonuçlandırılarak, HİZMET-İŞ Sendikamızla, Belediyemiz arasında Toplu İş Sözleşmesi imzaladığımız hususunu hemşerilerimizin bilgisine büyük memnuniyetle sunarız.

Bu kapsamda, kadrolu işçi kardeşlerimizin maaşına 2022 yılı için toplamda yüzde 37 zam yapılması ve diğer ücret, sosyal hak ve ikramiyelerindeki önemli artış konusunda mutabakata varılmıştır. Ayrıca, Sendikamızla yaptığımız görüşmelerde çalışanlarımızın önümüzdeki dönem gerçekleşecek enflasyonun altında ezdirmemek için TÜİK’in 2022 yılı sonunda açıklayacağı yıllık TÜFE oranında artış da sağlanacaktır.

Göreve geldiğimizden bu tarafa, gerek İskenderun’a hizmet noktasında, gerekse de İnsan kaynağımızın huzur ve mutluluğu anlamında maksimum çaba ve mesai harcıyoruz. Bu çalışmalarda tüm personelimizin gayretine, çabasına her zaman şahidiz.

Bugün de, bugünden sonra da Belediyemizin vatandaşımıza olan sorumluluklarını unutmadan imkânlarımızın elverdiği en üst sınırda, çalışanımız ve değerli ailelerinin mutluluğu için azami gayret göstereceğimizi bir kere daha vurgulamak isteriz. İmzaladığımız bu Toplu İş Sözleşmesinin hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan dilerim.”

Paylaşın...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir