HBB İLE BELEDİYE-İŞ ARASINDA TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ TAMAM

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) ile Belediye-İş Sendikası arasında yürütülen ve yaklaşık 6 bin sözleşmeli işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesinde imzalar atıldı.

Antakya HATMEK’te düzenlenen imza töreninde konuşan HBB Başkanı Lütfü Savaş,

“Biz sevdiklerimize ne kadar vereceğiz diye düşünmedik, belediyemiz yetkilileri ile sendika ne dediyse şu anda ona imza atıyoruz. Gelecekten çok umutluyum” dedi.

Önümüzdeki sözleşmede çalışanlara daha çok pay vermek istediklerini anlatan Savaş,

“Ülkemize borcumuz var ve bunu hep birlikte ödediğimizin inancındayım. Sizin hakkınızla, vergiden payınıza düşen gelirle Suriyeli misafirlere de bakıyoruz. Umarım merkezi hükümet bu durumu görür ve buna çözüm getirir. Sözleşmede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bizden yana hakkımız helal olsun. Herkes hakkını helal etsin. Hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

Belediye-İş Sendikası Hatay Şube Başkanı Abdi Ataç personel ücretinde ciddi bir artış yapıldığını anlatarak HBB Başkanı Savaş ve belediye yöneticilerine teşekkür etti.

Sözleşmenin 30 Haziran 2024’e kadar geçerli olduğunu söyleyen Ataç, işçilerin kazandığı hakların üzerine 1 Ocak 2022’den itibaren her yıl için yıllık enflasyon oranında artış sağlanacağını belirtti.

Paylaşın...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir