“Mahalle Sınırlarımızın Değiştirilmiş Olduğunu Öğrendik !”

İskenderun’a bağlı Bitişik, Bekbele, Orhangazi ve Akçay Mahalle Muhtarları, 31 Mart yerel seçimlerinden önce değiştirildiğini fark ettikleri mahalle sınırları, girişimleri sonucu tekrar eski haline dönüştürüldü.  

Mahalle sınırlarının tekrar eski haline dönüştürülmesi üzerine Bitişik Mahallesi Muhtarı Ali Kılınç, Orhangazi Mahallesi Muhtarı Osman Güllü ve Bekbele Mahallesi Muhtarı Ömer Osman Kıvırcık Bilgili 19 Eylül 2020 günü bir basın açıklaması yaptılar.

Bitişik Mahallesi Muhtarı Ali Kılınç, yerel seçimler öncesinde, uzun yıllar boyu atalarının sahiplendiği milletin bildiği mahalle sınır haritalarında oynandığını fark ettiklerini ifade ederek,

“Sınırlarımızın tekrar eski haline gelmesi için İskenderun Belediyesine müracaat ettik. Sayın Fatih Tosyalı Başkanıma ilgi ve alakasından dolayı teşekkür ederiz. Sınırlarımızı eski haline getirmek için İskenderun Belediye Meclisi’nden geçti ve Büyükşehir’e havale edildi. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Lütfü Savaş’a da teşekkür ediyoruz ilgilerinden dolayı. Sınırlarımızın milletin bildiği eski haritamıza göre oy birliği ile Meclis’te eski haline getirildi. Sınırlarımız Ankara’dan onaylanarak milletimizin bildiği eski haline getirildi” şeklinde konuştu.

Muhtar Kılınç, yeni haritaya göre mahalle sınırlarını gösteren mevki – yön levhaları konulacağını, ilgili vatandaşların muhtarlıklardan bilgi almasını belirtti.

Muhtarlar, mahalle sakinlerinin yakın zamandan itibaren muhtarlıklarda yeni haritaları görebileceklerini aktardılar.

HABER : ALİ GEZ

Paylaşın...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir