TÜBİTAK ULUSLARARASI İHA YARIŞMALARI YAPILDI

İlk defa İstanbul dışında Gaziantep’te, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) tarafından 24-27 Eylül 2020 tarihleri arasında düzenlenecek olan Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST) için geri sayım sürüyor.

Bu kapsamda 101 takımın katıldığı TÜBİTAK Uluslararası İnsansız Hava Aracı (İHA) Yarışmaları Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde geçtiğimiz hafta sonu Alleben Göleti’nde yapıldı.

İHA programlarına Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır ile Baykar Savunma Teknik Müdürü ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Gaziantep Valisi Davut Gül, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir, İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektör Vekili Prof. Dr. Tolga Depci de katılanlar arasındaydı.

BAYRAKTAR: BİZLERDEN BU BAYRAĞI ALIP İLERİYE TAŞIYACAKSINIZ

T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, festivalin üçüncü yılında 81 ilden, onlarca ülkeden 100 bin başvuruyla bir dünya rekoruna daha imza atıldığını vurgulayarak,

“Ülkemiz teknolojide hatırı sayılır bir yere geldi. Sizler de bizlerden sonra bu bayrağı alıp daha ileriye taşıyacaksınız. Uzay ve havacılık macerasında ülkenin hak ettiği yeri almasında çok önemli bir rol alacaksınız. TEKNOFEST milli teknoloji hamlesinin sürücü motoru olması anlamında ve paradigma dönüşümünün dip dalgasının oluşturması açısından çok önemli. Bu gelecek günlerin yarışmalar açısından çok daha parlak günlere işaret ediyor” dedi.

“TAKIMLARIMIZI YALNIZ BIRAKMAYACAĞIZ”

TEKNOFEST 2020 ile ilgili bir değerlendirme yapan İSTE Rektör Vekili Prof. Dr. Tolga Depci,

“Uzay ve Havacılıkta geleceğimize yön verecek adımları atan pırıl pırıl genç kardeşlerimizle Gaziantep’de buluştuk. Finale kalan tüm takımlarımızı tebrik ediyorum. İSTE Rektörlüğü olarak Gaziantep final etaplarında da onları yalnız bırakmayacak ve takımlarımızın yanlarında olacağız. Proje başvurusu yapan üniversiteler arasında Türkiye’de zaten 4’üncü olarak önemli bir başarı yakalamıştık. Çeşitli kategorilerde yarışan 7 takımımızdan da finallerde güzel haberler bekliyoruz. Bu vesileyle bir kez daha İSTE Rektörlüğü olarak kendilerine başarılar diliyorum” dedi.

24-27 Eylül tarihlerinde Gaziantep’te gerçekleştirilecek olan finallerde, 389 öğrenci ile toplamda 50 proje başvurusu yapan İSTE temsilcilerinin 16 projesi on elemeyi geçmiş ve 7 projeyle finale kalmayı başarmışlardı.

Paylaşın...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *