AMİK OVASI’NDA İLK PAMUK HASADI YAPILDI

Kırıkhan’da Amik Ovası’nda ilk pamuk hasadı Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, İl Tarım ve Orman Müdürü Ergün Çolakoğlu, Ziraat Odası Başkanları ve çiftçilerin katılımıyla başladı.

İl Tarım ve Orman Müdürü Çolakoğlu ilk hasat nedeniyle yaptığı açıklamada,

”Pamuk ülkemizin en stratejik ürünlerinden bir tanesidir. İlimizde geçen yıllarda pamuk üretimi fazla olmasına rağmen, münavebe sistemi sebebiyle 3 yıl üst üste aynı ürünü ekmemek üzere bu yıl pamuk üretiminin bir kısmı mısıra kaydı. 190 bin dekar civarında bir mısır üretimimiz var bu yıl. Bu sebeple pamuk üretimi alanımız geçen yıla göre biraz azaldı.

Bu yıl yine 300 bin dekar üzerinde bir pamuk üretimi bekliyoruz. Bu yıl verimlerimiz iyi. Elyaf ve çiğitlere baktığımızda kalitenin çok yüksek olduğunu görüyoruz. İnşallah verimlerimiz de o oranda yüksek olacaktır. Geçen yıl pamuk üretimi yapılan alanlarımızda 6 bin 159 çiftçimize 184 milyon Liralık bir destek ödemesi yapıldı” dedi.

Bu yıl destekleme tebliğinin yayınlanmadığını belirten Tarım ve Orman İl Müdürü, yayınlanacak tebliğin çiftçileri memnun edecek seviyede olacağını umduğunu sözlerine ekledi. Yeni sezonun üreticilere bol, bereketli ve kazançlı geçmesini diledi.

Paylaşın...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir