İSTE Bisiklet Yolu’nun İlk Etabı Faaliyete Geçti!

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Bisiklet Yolu’nun ilk etabı faaliyete geçti, ilk sürüşü Rektör Prof. Dr. Türkay Dereli yaptı.

İSTE Merkez Kampüs Ana Giriş Kapısı’ndan başlayarak Rektörlük ile Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi önünden geçen Bisiklet Yolu’nda ilk sürüşü yapan İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli;

“Master Planımıza göre Merkez Kampüsümüzde 2,5/5 kilometre (tek yön/çift yön) civarında bisiklet yollarımız var. Altyapıdan sonra, sıra artık üstyapıda. Çevre düzenlemesi çalışmalarımıza birlikte bisiklet yollarımızı da tamamlamak istiyoruz. Kampüs içerisindeki asfalt çalışmaları tamamlanırsa, bisiklet yollarımızın imalat süreçlerinin de hız kazanacağını ümit ediyorum.

“İskenderun Belediyesi ve Hatay Büyükşehir Belediyesi ile ortak protokol imzalamıştık”

Malum olduğu üzere, Kampüs içindeki bisiklet yolları İskenderun’da şehir içinde yapılacak bisiklet yolları ile bütünleşmiş olacak. Avrupa Birliği ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan destek alabilmek için yapılan proje çalışmalarına İSTE olarak destek veriyoruz. Nitekim bu konuda, İskenderun Belediyesi ve Hatay Büyükşehir Belediyesi ile ortak bir protokole de imza atmıştık. İSTE olarak konu hakkındaki kendi yükümlülüklerimizi yerine getirmek için şimdiden harekete geçtik, örnek olması amacıyla Bisiklet Yolumuzun ilk etabını çok kısa bir süre içerisinde yaptık ve hizmete sunduk. Kalan kısmının imzaladığımız protokol kapsamındaki proje finansmanı ile yapılması en büyük arzumuzdur” şeklinde konuştu.

Paylaşın...

One thought on “İSTE Bisiklet Yolu’nun İlk Etabı Faaliyete Geçti!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *