İKİNCİ ETAP ASFALT ÇALIŞMALARI AKARCA’DAN BAŞLADI

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, 24 Ağustos 2020 günü Belediye Brifing Salonu’nda basın mensuplarıyla bir araya gelerek yapılan ve yapılacak asfalt çalışmaları hakkında bilgi aktardı.

Başkan Fatih Tosyalı, ihalesini yaptıkları birinci etap asfalt çalışmalarının tamamlandığını, ikinci etap asfalt çalışmalarına da başladıklarını söyledi.

BİRİNCİ ETAP ASFALT ÇALIŞMALARI SUÇIKAĞI’NDA TAMAMLANDI

7 Ocak 2020 tarihinde yapılan 17 milyon 442 bin lira maliyetli 55 bin ton birinci etap asfalt ihalesi,  yüzde 20 tenzilatlı olarak 13 milyon 931 liraya Feza Taahhüt Anonim Şirketi üzerinde kaldı.

Başkan Fatih Tosyalı;

“Birinci Etabı Suçıkağı ile birlikte tamamlıyoruz, yaklaşık 23 mahalleye 55 bin ton, 25 kilometre, 250 bin metrekare alanı kapsayan asfalt bir hafta – on gün içerisinde tamamlamış olacağız” dedi.

Bu mahalleler;

Denizciler, Çay, Yenişehir, Süleymaniye, Hürriyet, Savaş, Kurtuluş, Barbaros, Cumhuriyet, Pirireis, Meydan, Gürsel, Mustafa Kemal, İsmet İnönü, Numune, Pınarbaşı, Dumlupınar, Sakarya, Modernevler, Yunus Emre, Büyükdere, Düğünyurdu ve Suçıkağı.

Önceden İkinci Etap asfalt ihalesini 2021 yılında yapmayı düşündüklerini ifade eden Başkan Tosyalı;

“Baktık ki hammadde fiyatlarında düşme oldu, hemen bir ihale daha yaptık. 65 Bin ton asfalt ihalesini 55 bin ton asfalt ihalesinden çok daha uyguna verdik.”

İKİNCİ ETAP ASFALT ÇALIŞMALARI AKARCA’DAN BAŞLADI

İskenderun Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından 17 Temmuz 2020 tarihinde yapılan 19 milyon 959 bin lira maliyetli 65 bin tonluk asfalt ihalesini yüzde 37 tenzilatla 12 milyon 600 bin liraya BAŞ-KA İnşaat Sanayi Limited Şirketi kazandı.

Yaklaşık 30 kilometre uzunluğunda ve 300 bin metrekare alanı kapsayan asfalt ihale sonucunda ilk olarak 8 kilometrelik Kavaklıoluk Mahallesi – Akarca Mahallesi Peynirlik yaylası yollarının asfaltlanma çalışmaları devam ediliyor.

İkinci Etap Asfalt çalışmaları yapılacak 22 mahalle şöyle;

Akarca, Kavaklıoluk, Kaledibi, Sarıseki, Bitişik, Bekbele, Orhangazi, Akçay, Güzelçay, Aşkarbeyli, Fatih Sultan, Çınarlı, Azganlık, Karayılan, Gültepe, Esentepe, Kocatepe, Barıştepe, Buluttepe, Yıldırımtepe, Cırtıman ve Muradiye.

İskenderun Kavaklıoluk Mahalle Muhtarı Fethi Bakır’dan aldığımız bilgiye göre, Kavaklıoluk mahallesi’nin Kozluçukur yaylasının 3 kilometrelik yolunun da asfaltlanacağı bilgisini aldık.

Yaylalara İnceleme Gezisi

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı brifing sonrasında basın mensuplarıyla Akarca-Peynirlik Yaylasındaki asfalt çalışmaları yerinde görmek üzere inceleme gezisine katıldı.

Heyete, İskenderun Akarca, Kavaklıoluk ve Kaledibi muhtarları ve vatandaşların da bulunduğu yayla üzerindeki tesiste ikramda bulunuldu.

Başkan Fatih Tosyalı, Akarca Mahallesi Peynirlik Yaylasında basın mensupları ile inceleme gezisi sırasında, yayla turizmi, güvenlik ve sağlık hizmetleri konularındaki soruları yanıtladı :

Paylaşın...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *