İSKENDERUN BİSİKLET YOLU PROJESİ İMZALANDI

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) , İskenderun Belediyesi ve İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) işbirliğiyle geliştirilen iki etaptan oluşan toplam 43 kilometrelik İskenderun bisiklet yolu projesi İskenderun Belediyesi’nde düzenlenen törenle imzalandı.

İmza törenine HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, İskenderun Belediye Meclis Üyeleri, Belediyelerin ve İSTE’nin ilgili personeli ile Basın mensupları katıldı..

BİSİKLET YOLU PROJESİ İKİ ETAP

İmza töreninde İskenderun Belediyesi, HBB ve İSTE teknik personelince proje hakkında sunum yapıldı. Sunumda, bisikletin tarihçesi, dünyada kullanıldığı şehirler, ülkemizde bisiklet kullanımı, bisikletin insan sağlığı, yakıt enerjisi ve çevreye olumlu etkileri anlatıldı.

Teknik özelliklere göre projenin iki etaptan oluşacağı; Akıllı Bisikletlerin kredi kartı veya Hataykart aracılığıyla kiralanacağı Bisiklet İstasyonlarının bulunacağı; birinci etapta 13 kilometre İskenderun’un D817 Karayolunun alt kısmında, 4 kilometre İSTE içerisinde bisiklet yolu yapılacağı, İSTE önünden başlayacağı, güzergahında Meydan Mahallesi, İskenderun Sahili, Diş Hastanesi, Millet Parkı bulunacağı ve bitiş noktasının Tren İstasyonu olduğu ifade edildi.

İkinci Etapta yine İSTE önü başlayan güzergahta Mustafa Kemal Mahallesinin gidiş dönüş olarak, Sakarya mahallesinin ve Küçük Sanayi Sitesinin de içinde olduğu toplam 26 kilometrelik Bisiklet Yolu yapılacağı anlatıldı.

ORTAK PROJELER DEVAM ETSİN

Törenin imza bölümünde Başkan Tosyalı, Rektör Dereli ve Başkan Savaş birer konuşma yaptılar. Konuşmalarda Bisiklet Yolu projesinin HBB, İskenderun Belediyesi ve İSTE arasındaki ilk ortak proje olduğu, bunun Hatay ve İskenderun açısından memnuniyet verici olduğu ve müteakip çalışmalarda da bu ortaklığın devam ettirilmesi dileği dile getirildi.

Tören imzaların atılması ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Paylaşın...

One thought on “İSKENDERUN BİSİKLET YOLU PROJESİ İMZALANDI

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir