Emeklilere Promosyonda “Özel bankalarla görüşmelerimizde bin 200 Lira‘ya kadar çıktı”

Türkiye Emekliler Platformu 4 Mart 2020 Çarşamba günü  “Emeklilerin banka promosyonları” gündemiyle toplandı. Platform üyeleri, “Emekli temsilcileri olarak banka promosyonları için masada olmamız gerekliydi” dediler.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve Ziraat Bankası arasında banka promosyon ödemesi kapsamında imzalanan anlaşmaya göre, 2020 Mart ayından itibaren üç yıllık dönem için; emekli aylığı bin 500 Lira’ya kadar olan emeklilere 500 Lira, emekli aylığı bin 500 ve 2 bin 500 Lira arasında olan emeklilere 625 Lira ve emekli aylığı 2 bin 500 Lira’nın üstünde olanlara ise 750 Lira tutarında promosyon ödemesi yapılacak.

Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Türkiye Emekliler Platformu Dönem sözcüsü ve Tüm Emek Der Genel Başkanı Satılmış Çalışkan,

“Biz Türkiye Emekliler Platformu olarak daha evvelki toplantılarımızda da açıkladığımız gibi emekli temsilcileri olarak bizimde masada olmamız gerekliydi. Emeklilerin masada olmasıyla Sosyal Güvenlik Kurumunun pazarlık gücünü arttıracağı inancındaydık” dedi.

Açıklanan tutarlar beklentilerimizden uzak kalmıştır.

Başkan Çalışkan, konuşmasının devamında;

“Emekliler toplumun en mağdur kesimi. Bankaların vereceği promosyonlar emeklileri bir nebze olsun rahatlatacak. SGK ve Ziraat Bankası arasında imzalanan promosyon tutarları biz emeklileri üzmüştür. Açıklanan tutarlar beklentilerimizden uzak kalmıştır. SGK Emekli maaş ödemeleri 10 gün, ortalamaya vurulduğunda 5 gün bankalarda beklemektedir” dedi.

“Banka promosyonlarının takipçisi olacağız”

Toplantı sonrası Platform açıklamasında şöyle denildi:

”8 Emekli Sivil toplum kuruluşu, Türkiye Emekliler Platformu olarak banka promosyonunun peşini bırakmayacağız.

SGK ve Ziraat Bankası arasında imzalanan tutarlar taban, yani Kamu Bankalarınca uygulanacak tutardır. Özel Bankalar emeklilere daha farklı tutarlarda banka promosyonu vermektedir.

Platform olarak özel bankalarla görüşmeye başladık. Şu an özel bankalarla görüşmelerimizde bin 200 Lira‘ya kadar çıkmıştır. Teklifler peş peşe geliyor. Emekli bu fırsatlardan en tutarlı olanını değerlendirecektir. Bu durumu da üyelerimize bildirmekteyiz.”

Paylaşın...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir