İSKENDERUN’UN ESKİ BELDELERİ İÇİN CAN SUYU OLUR !

İskenderun Sakarya, Dumlupınar, Muradiye Mahalleleri sınırlarında kalan mevcut küçük sanayi sitesi için yeni yer arayışı devam ediyor.

AK Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, AK Parti İskenderun İlçe Başkanı Abdulkerim Güven, İskenderun Madeni İşler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Çardaklı ve diğer ilgililer, 7 Aralık 2019 tarihinde İskenderun Denizciler – Bekbele – Bitişik mahalleleri arasındaki coğrafi bölgede inceleme yaptılar.

Milletvekili Özel, Sosyal Medya hesabından “İskenderun’da yapılması planlanan yeni sanayi sitesi yeri konusunda incelemelerde bulunduk” ifadesiyle aşağıdaki paylaşımı yapmıştı:

KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ İÇİN EN UYGUN YER DENİZCİLER

Sanayi sitesinin İskenderun’un merkezinde kalması, şehir merkezinin trafiğini olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Dağınık haldeki küçük sanayi işyerlerinin daha düzenli ve toplu olarak yeni bir bölgede hizmet vermesi bir çok açıdan daha faydalı olacaktır.

Yerleşim yerleri ile iç içe kalan sanayi işyerlerinde vatandaşın daha kaliteli ve konforlu hizmet alabilmesi için sanayi sitesinin başka bir yerde konuşlandırılması hayati önem arzetmektedir.

Milletvekili Özel’in 7 Aralık’taki yeni yer arayışı ve Denizciler Mahallesi’ndeki incelemeleri, özellikle her 4 İskenderunlu’dan birinin yaşadığı eski beldeler bölgesi için çok büyük bir umut oluşturacaktır.

D90 Otoyolundan 100 metre ve E-5’e yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki İskenderun Belediye Garajı’nın olduğu bölge her açıdan yeni sanayi sitesi için çok elverişli yerdir.

Denizciler Mahallesi’nde, Tosyalı Fen Lisesi, Yakup Bozatlı Anadolu lisesi ile Sefa Atakaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi arkasına denk gelen yer İskenderunlu’ların kolaylıkla ulaşabilecekleri yerdir.

Bununla birlikte, Akçay Mahallesi ile Payas’a kadar uzanan coğrafyada yaşayan yaklaşık 60 bin İskenderunlu’nun ekonomik ve sosyal hayatına oldukça olumlu katkıları olacaktır.

Belde iken Mahalle statüsüne dönüştürülen bölge insanını kalkındırmak isteniyorsa bundan daha güzel bir proje olamaz. Yetkililerin bir an önce konuyu değerlendirerek hayata geçirmelerini diliyorum.

PEKİ, ESKİ SANAYİ SİTESİ ARAZİSİ NE OLABİLİR ?

Yanılmıyorsam 600 Yataklı İskenderun Şehir Hastanesi için kesinleştirilmiş bir yer yok. Eğer küçük sanayi sitesi Denizciler’e taşınırsa Şehir Hastanesi de sanayiden boşalacak araziye yapılamaz mı?

Hele hele Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Ziraat Bahçesi arazisine Millet Parkı ve Sosyal Donatı yapılması amacıyla 11 Aralık 2021 tarihine kadar İskenderun  Belediyesi’ne ön tahsisi varken, 2 yıl içinde İskenderun’da çok büyük inşa çalışmalarına şahit olabiliriz.

Tabii ki vatandaş lehine tüm beklentilerin suya düşmemesi, suyu ineğin içmemesi, ineğin dağa kaçmaması, dağın yanıp kül olmaması koşuluyla…

Saygılarımla,

Ali Gez

ÖNERİLEN DENİZCİLER’DEKİ YENİ SANAYİ SİTESİ YERİ

 

 

 

Paylaşın...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *