ZİRAAT BAHÇESİ’NE 2 YILLIĞINA “ÖN TAHSİS”

Ziraat Bahçesi olarak bilinen 237 bin 369 metrekare’lik arazi Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından Millet Bahçesi ve Sosyal Donatı Alanı yapılmak şartıyla İskenderun Belediyesine ön tahsisi yapıldı.

Söz konusu arazi İskenderun’a Şehir Hastanesi yapılması amacıyla Sağlık Bakanlığı’na ön tahsisi yapılmış, süresi içinde hastane yapılmadığından ön tahsis süresi dolmuştu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 11 Aralık 2019 tarihli yazısı ile Ziraat Bahçesi arazisi 2 yıllığına İskenderun Belediyesi’ne ön tahsisi yapıldı.

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı sosyal medya hesabından,

“Hatay Milletvekilimiz Sayın Abdülkadir Özel ve Belediye Başkanımız Fatih Tosyalı’nın girişimleriyle; Ziraat Bahçesi olarak bilinen 237.369 m2 lik gayrimenkulun Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından Belediyemize tahsisi yapılmıştır. Hayırlı uğurlu olsun” şeklinde açıklama yaptı.

11 ARALIK 2021 TARİHİNE KADAR ÖN TAHSİSLİ

İskenderun Belediyesi, bu arazide 2 yıl içinde “Millet Parkı ve Sosyal Donatı Alanı” için yatırım projesi yapmak, yatırım programına almak ve tesis / bina inşaatına başlamak zorunda.

Ön tahsis şartı gereğince 11 Aralık 2021 tarihine kadar Millet Bahçesi için gereken adımlar atılmazsa, arazi üzerindeki tahsis geri kalkacak.

HABER : ALİ GEZ

Paylaşın...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *