VALİ DOĞAN, HATAY PROJELERİNİ İMZALADI

Hatay Valisi Rahmi Doğan 13 Aralık 2019 Cuma günü 2019 Turizm Altyapısının Geliştirilmesi Mali Destek Programı Hatay Projeleri’ni imzaladı.

Valilik binası Abdurrahman Melek Toplantı Salonu’nda gerçekleşen imza törenine Vali Rahmi Doğan’ın yanı sıra Vali Yardımcısı Yusuf İzci ve dOĞU Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) Genel Sekreteri Onur Yıldız katıldı.

Vali Doğan imza töreninde yaptığı konuşmasında,

‘’2019 içerisinde DOĞAKA’nın Turizm Altyapısının Geliştirilmesi için çalışmaları olmuştu. Bu kapsamda geçen hafta içerisinde Osmaniye’de yapılan kurul toplantısında projelerimiz onaylandı ve bugün DOĞAKA ile bir protokol imzalayarak, uygulamalara başlayacağız. Tabi Turizmin Altyapısının Geliştirilmesiyle ilgili ilana Kasım ayı içerisinde çıkıldı ve bağımsız denetçiler tarafından projeler incelendi, onaylandı ve yürürlüğe girdi. 7 milyon 782 bin 975 Lirası DOĞAKA tarafından karşılanmak üzere, beş projemiz için toplamda 14 milyon 471 bin 774 Liralık bir bütçe ayırdık. Geri kalan kısımlar ise Valiliğimiz tarafından karşılanacaktır. Bu projeler sürekli konuştuğumuz projelerdi.

HATAY MUTFAK SANATLARI MERKEZİ PROJESİ

Bir tanesi Hatay Mutfak Sanatları Merkezi Projesi. Biliyorsunuz hem Meclis Binası’nı hem Adalı Konağı’nı kamulaştırmıştık. Şuanda her ikisi için de restorasyon projeleri çalışmaları devam ediyor. Kuruldan geçti. İnşallah önümüzdeki ay içerisinde projeler başlamış olacak. DOĞAKA’ya müracaatımız neticesinde buradan yaklaşık 2 milyon Liralık bir destek aldık. Geri kalan kısmını da biz Valilik olarak kendi bütçemizden karşılayarak Hatay Mutfak Sanatları Merkezi’ni yapacağız. Projemiz eğer Şubat ayı içerisinde geçerse inşallah Mart-Nisan gibi uygulama işlemlerine de başlarız.

HATAY MECLİS KÜLTÜR SANAT MERKEZİ PROJESİ

Bir diğer projemiz Hatay Meclis Kültür Sanat Merkezi Projesi. İçerisinde 450 kişilik bir tiyatro/konferans salonu var. Burası kültür sanat faaliyetleri için kullanılacak. Araştırma çalışmaları burada da devam ediyor. Yine Şubat ayı içerisindeki toplantıdan geçecek ve uygulamasına da aynı tarihlerde başlanacak. Eski kafeterya olan kısmını da kütüphane yapmayı düşünüyoruz. Vatandaşlarımız rahatça gidip orada vakit geçirebilecekler. 1 milyon 750 bin Lirası DOĞAKA desteği ile 3 milyon Liraya mal edeceğiz.

MADENLİ YAT TURİZMİNİ GELİŞTİRME PROJESİ

Göreve başladığımdan beri en çok konuşulan konulardan bir tanesi de Madenli Yat Turizmini Geliştirme Projesi. Bakanlık oradaki balıkçı barınağını Valiliğimize devretti ve oradaki proje çalışmasını bu ay içerisinde tamamladık. Önümüzdeki ay uygulama ihalesine çıkılacak ve Mayıs gibi bitmesini temenni ediyoruz. Hem yat limanı, hem su sporları olmak üzere iki projemiz var orada. Yat limanı için 1milyon 990 bin Lira DOĞAKA’nın desteği olacak, geri kalan kısmı Valiliğimiz tarafından karşılanacak. 3 milyon 585 bin Liralık bir proje.

Madenli Su Sporları Merkezi Projesi

Su sporları merkezi için yine 3 milyon 297 bin 533 Liralık bir proje. Bunun da 1 milyon 750 bin Lirası DOĞAKA tarafından karşılanacak. İkisi de hazır. Son halini gördükten sonra uygulama ihalesine çıkılıp uygulanmaya başlanacak. 3-4 ay içerisinde burayı da tamamlamayı temenni ediyoruz. Yatırımcılara da yer vereceğimizi daha önce de ifade etmiştik. Lokantalar, kafeteryalar ve sosyal donatılar olacak. Bizim çalışmamızla birlikte buradaki diğer faaliyetlerde devam edecek.

SAMANDAĞ VAKIFLI-HIDIRBEY KÖYLERİ ARASI YÜRÜYÜŞ YOLU PROJESİ

Beşinci projemiz ise Vakıflı Köyü ile Hıdırbey Köyü arasındaki yürüyüş yolu yapımı olacak. Vatandaşlarımız iki köy arasında rahatça yürüyebilsin diye yaptığımız bir proje. Proje bedeli 400 bin Lira. Bunun 300 bin Lirasını DOĞAKA’dan alacağız. 100 bin Lirasını da Valilik olarak biz karşılayacağız.

Bu beş projemizin parası hazır, projeleri hazır, çok kısa süre içerisinde de uygulama projesine geçeceğimizi düşünüyorum. Hayırlı uğurlu olsun diyorum.

2020 için yine aynı şekilde diğer İl Valilerimizle de kurul olarak aralık ayı başında yaptığımız toplantıda önümüzdeki yılın yatırımlarını da görüştük. Orada da yine 20 milyon Liralık bir meblağı turizm altyapısını güçlendirmek için kullanmaya oy birliği ile karar verdik. Dolayısıyla oradaki 20 milyon Liradan yine yaklaşık 8 milyon 500 bin Liralık bir rakam, bu projeler için Hatay’a verilecek.

Tabi 2020 yılında hangi projeleri sunacağız? Hangi projelere destek vereceğiz? Bunlar yapacağımız çalışmalara bağlı. Ama böyle bir meblağı da önümüzdeki yıl için ayırmış olduk. Turizme önem veriyoruz. Denizi olan, tarihi, kültürü ve sanatı olan bir şehiriz. Dolayısıyla buraya yatırımlar yapmak istiyoruz. Değerlerimizi öne çıkarmak istiyoruz. İnşallah bizi ziyarete gelen vatandaşlarımız da memnun kalırlar. Ben tekrar geldiğiniz için teşekkür ediyorum’’ dedi.

Paylaşın...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *