Tekerlekli Çöp Konteynerleri Çarpışan Araba Gibi

İskenderun Belediyesi tarafından yeni tedarik edilen tekerlekli çöp konteynerleri İskenderun’un merkez mahallelerinde dağıtılmaya başlandı. Eski tekerlekli çöp konteynerleri yenileri ile değiştiriliyor.

Ancak tahminen İskenderun genelinde sadece 10 tane olan yeraltı çöp konteynerlerinin sayısının arttırılmasına dair hiç bir girişim yok.

EĞİMLİ YERLERDE TEKERLEKLİ ÇÖP KONTEYNERLERİ ÇARPIŞAN ARABA GİBİ !

Önümüzde YARIKKAYA FIRTINALARI dönemi var. Fırtınalı havalarda tekerlekli çöp konteynerleri çarpışan araba gibi oluyor oradan oraya savrularak vatandaşın araçlarına zarar veriyor.

Ayrıca, sıcak aylarda koku nedeniyle tekerlekli çöp konteyneri, sokaklarda komşular arasında huzursuzluk oluşturuyot. Görüntü kirliliği ve pis kokudan dolayı, sabit olmadığı için kimse evinin önünde çöp konteyneri görmek istemiyor.

BİR KEZ DAHA YİNELEMEK İSTİYORUM !

İskenderun’da yeraltı çöp konteyneri sayısı arttırılmalı, yeraltı çöp konteynerlerini İskenderun Belediyesi satın almamalı, kendi işçisi ile kendi atelyelerinde üretmeli, mahallelerde uygun yerlere yeraltı çöp konteyneri monte edilmelidir.

Konu ile ilgili olarak İskenderun Belediyesi’nin E-BELEDİYE sistemi üzerinden 24-12-2018 tarih ve 967 numaralı çağrım işlem görmedi ne yazık ki;

“Sayın Başkanım, İskenderunda bir kaç yere monte edilen yeraltı çöp konteynerlerinin sayısının arttırılması ve yaygınlaştırılması için kısa vadede herhangi bir somut adımınız ya da planlamanız var mıdır? 15 Yıl ikamet ettiğim Kocaelinin Gölcük Belediyesi yeraltı çöp konteynerlerini kendisi üretiyor. Yeraltı çöp konteynerlerinin İskenderun Belediyesinin kendi tesislerinde kendi işçileri tarafından üretilmesi düşünülüyor mu? “

Metropol şehirlerde giderek kullanımı artan, kent içi görünüm, hijyen açısından çok önemli yeri olan yeraltı çöp konteyneri uygulaması yaygınlaştırılmalıdır.

ALİ GEZ

 

Paylaşın...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *