Hatay’daki Otoyolun “ÇEVRE YOLU” Olması

Hatay’ın Erzin ilçesi ile Belen’in Sarımazı mahallesi arasındaki mesafeyi kapsayan otoyolun çevre yoluna dönüştürülmesi konusunda Hatay Milletvekilleri’nin çabaları olumlu sonuçlanıyor.

MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, Erzin ile İskenderun arasındaki otoyolun çevre yoluna dönüştürülerek hem sürücülerin zaman kaybının önüne geçileceğini hem de bölgede sıkça yaşanan trafik kazalarının minimize edilmesinin sağlanacağını kaydederek, bu konuda Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan tarafından yanıtlanması istemiyle 9 Ekim 2018 Tarihinde Soru Önergesi vermişti.

Aynı konuda CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin de 13 Aralık 2018 tarihinde bir soru önergesi sunmuştu.

AK Parti Hatay Milletvekillerinin “Ücretsiz Çevre Yolu” konusundaki girişimleri de olumlu sonuçlanmak üzere.

AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, sosyal medya hesabından konu ile ilgili olarak 20 Ekim 2019 tarihinde şu paylaşımı yaptı :

GÖZÜN AYDIN HATAY

Erzin-Sarımazı Otobanının ücretsiz olması müjdesini; ısrarlı takibimiz sonucu Cumhurbaşkanımızdan almış bulunuyoruz. Hayırlı olsun

Cumhurbaşkanımıza ve Bakanımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Otobanın ücretsiz olma kararnamesi çok yakında çıkacak.

AK Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, 20 Ekim 2019 tarihinde sosyal medya hesabından;

Hatay sınırları içinde otoban ücretsiz olacak…
Erzin’den sonra pamuk eller cepte kalacak )

Bu talebi hemşerilerimiz adına Ankara’da dillendiren önceki dönem Milletvekillerimize, gündeme getirip takibini bırakmayan Hatay basınımıza, bu haklı talep konusunda Hatay için ortaklaştığımız değerli MHP Milletvekilimize ve CHP Milletvekillerimize çok teşekkür ediyorum.

Ve Tabiki Hatay’ı hak ettiği konuma kavuşturana kadar birlikte koşmaya azmettiğimiz, çalışma dava ve yol arkadaşlarım değerli AK Parti Hatay Milletvekillerimize bu konudaki üstün gayretlerinden ötürü çok çok teşekkür ediyorum.

Amanos Tüneli mi ? Az kaldı inşaallah.” ifadelerini paylaştı.

Gelinen aşamada tüm gözler Cumhurbaşkanı Kararnamesi’nin Resmi Gazetede yayımlanmasına çevrildi.

 

Paylaşın...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *