“Biz Birlikte Güçlüyüz” Projesi Hatay Programı Gerçekleştirildi

Hatay Valisi Rahmi Doğan, İçişleri Bakanlığı Sivil Toplum İlişkileri Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen, İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneği tarafından yürütülen “Biz Birlikte Güçlüyüz” projesi Hatay programına katıldı.

18 Ekim 2019 Cuma günü saat 18.30’da Erol Bilecik Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen programa Vali Doğan’ın yanı sıra Kahramanmaraş Milletvekili ve İçişleri Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç, Hatay Eski Milletvekili Mehmet Sılay, Vali Yardımcısı Yusuf İzci, İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneği Genel Başkanı Yücel Can, Kurum İl Müdürleri, Ak Parti İl Başkanı Mehmet Yeloğlu, STK temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayıp Kur’an tilavetiyle süren programda konuşan Vali Doğan,

“Tam da birlik beraberliğin, kardeşliğin konuşulması gereken şu günlerde böyle bir programın tertip edilmesi çok isabetli olmuştur. Öncelikle programı tertip eden heyeti tebrik ediyorum, emeklerine sağlık.

Hatay, kardeşliğin güzel örneklerinin sergilendiği illerimizden bir tanesidir. Yüzyıllardır bu coğrafyada Türk’ü, Kürt’ü, Arap’ı birlikte kardeşçe yaşamıştır ve yaşamaya da devam etmektedir. Bin yıllık bir coğrafyada çok badire atlatmış bir milletin evlatları olarak hemen yanı başımızda bugünlerde çok sıcak gelişmeler oluyor. 2011 yılında başlayıp devam eden ve belki de son yüzyılın en büyük mülteci akınını meydana getiren Suriye olayı en çok milletimizi etkilemiştir. Burada milletimizin göstermiş olduğu kadirşinaslık ve yardımseverlik çok önemlidir. Sayın Cumhurbaşkanımızın sözünü ettiği ensar – muhacir tabiri tam da burada ifadesini bulmaktadır.

TÜRKİYE BÜYÜK DEVLET

Fırat’ın doğusuna geçen hafta başlatmış olduğumuz operasyon Türkiye’nin ne kadar büyük bir devlet olduğunu göstermiştir. Onlar Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin buraya gireceğini ve burada bataklığa saplanacağını sanıyorlardı. Onların öngörmediği süre içinde çok büyük bir alan kontrol altına alındığında bütün dünya yerinden oynadı. Avrupa Birliğinden, Amerika’sından, Arap Birliğinden, her taraftan ses geldi. Bu, bu milletin bu topraklara bağlılığının göstergesidir. Biz bu toprakları can vererek, kan vererek bugünlere getirdik. Dolayısıyla bu topraklar için yeniden can vermek gerekirse bu milletin evlatları bunu seve seve yapacaktır.

Kardeşlik çok önemli bir mefhum, bugünkü şartlarda “Birlik ve beraberlik içinde güçlüyüz.” Dolayısıyla bu başlığın seçilmiş olması, bunun Hatay gibi bir ilde tertiplenmiş olması da çok önemli. Çünkü Hatay çok kültürlü bir yapıya sahip bir il.

“İLİMİZDE 10 BİN KADAR HIRİSTİYAN VATANDAŞIMIZ YAŞIYOR”

Biz burada Araplarla birlikte yaşıyoruz. Kürtler yaşıyor. Farklı etnik yapılar burada. İlimizde 10 bin kadar Hıristiyan vatandaşımız yaşıyor. Bunların tamamı Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin gerçekleştirdiği bu operasyona destek verdiklerini ifade etmişlerdir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin yanında olduklarını ifade etmişlerdir. Bizlerle birlikte yaşama istek ve iradesini de ifade etmişlerdir. Ben bundan dolayı tüm sosyal kesimleri, bütün STK’leri ve siyasi partileri de şükranla anıyorum.

Operasyonun başladığı gün Sayın Cumhurbaşkanımız benimle yaptığı telekonferans konuşmasında operasyonun Hatay’da nasıl karşılandığını sordu. Ben de Cumhurbaşkanımıza Operasyonun ilimizde coşkuyla karşılandığını, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin tüm STK’ler tarafından desteklendiğini ifade ettim.” dedi.

” Başka Hatay yok, başka Türkiye yok. “

Daha sonra konuşan İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneği Genel Başkanı Yücel Can,

“Sayın Valimizin, resmi kurum ve kuruluşların, STK’lerin ismini sayamadığım bütün kuruluşların desteklerine teşekkür ediyorum. Ülkemizin geçtiği sıkıntılı süreçte Hatay’dan tüm Türkiye’ye birlik ve beraberlik mesajı vermek bizim için oldukça önemli ve anlamlıydı. Başka Hatay yok, başka Türkiye yok. Biz Kürt’üyle, Arap’ıyla, Acem’iyle hepsiyle kardeşiz ve biz birlikte güçlüyüz.” dedi.

Kahramanmaraş Milletvekili ve İçişleri Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç ise konuşmasında,

“Bizlere geldiğimiz andan itibaren Hatay adına büyük ilgi ve nezaket gösteren Sayın Valimize şükranlarımı sunuyorum. Çok tarihi günlerden, çok zor bir süreçten geçiyoruz. Bizim bir derneğimiz var: İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneği. Bu dernek yıllardır hiçbir karşılık beklemeden barışa, kardeşliğe, dostluğa, bu ülkenin birliğine, dirliğine katkı sağlamaya çalışıyor. Bu anlamda dernek yöneticilerini gayretlerinden dolayı tebrik ediyor, kendilerine teşekkürlerimi sunuyorum.

“Kardeşiz, biriz, beraber olmalıyız”

Çok anlamlı işler yapmaya çalışıyorlar, geçen yıl “Kardeşlik Sınır Tanımaz” adı altında bir proje yaptılar. Değişik bölgelerden farklı illere gittiler ve bir mesaj verdiler. Kardeşiz, biriz, beraber olmalıyız, buna ihtiyacımız var, en büyük gücümüz budur dediler.

Bu yıl da “Biz Birlikte Güçlüyüz” diye yeni bir proje yaptılar. Bu projeyle yine farklı illerimizi gezerek mesajımızı vereceğiz. Safımızı belli etmişiz. Safımız barıştan yana, kardeşlikten yana, safımız birlikten, insanlıktan, demokrasiden yanadır. Bunları dilimizin döndüğü kadar insanlarımıza anlatmaya çalışacağız. Bizler bu coğrafyanın kadim halklarıyız, insanlarıyız. Atalarımız kardeşlik içerisinde yaşamışlar bizler de kardeşlik içerisinde yaşayacağız.” dedi.

Biz Birlikte Güçlüyüz programı plaket takdimiyle sona erdi.

Paylaşın...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir