Payas STEM Öğrencisi Can İlk 10 Arasında Finallerde

PayaSTEM Merkezi öğrencisi Can, 17-22 Eylül 2019 tarihleri arasındaki TEKNOFEST İSTANBUL Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında, bu yıl ilk defa düzenlenecek “Uçan Araba Tasarım Yarışması İleri Kategori”de ilk 10 yarışmacı arasına girdi ve finalde yarışmaya hak kazandı.

Can, “Uçan araba tasarım sürecinde birçok yeni bilgi öğrendim. Uçan arabamı tasarlarken doğadan ilham aldım. Uçan arabama UMAY adını verdim. Umay Ana, Türk Mitolojisinde çocukları koruyan tanrıçanın adı. Bende aracımı tasarlarken yolcu güvenliğini ön planda tutarak trafikte oluşabilecek can kayıplarını en aza indirmeyi ve trafik sorununa çözüm bulmayı hedefledim” dedi.

Lisans ve lisansüstü öğrencilerin başvuru yapabildiği ileri kategoride yarışan Can, ön eleme ve final elemelerini geçerek 161 yarışmacı arasında ilk 10 arasına girmeye hak kazandı. Can, ileri kategorideki tek Ortaokul öğrencisidir.

Can’a, estetik tasarımı, çevre dostu teknolojisi ve yaratıcı güvenlik önlemleri ile fark yaratan uçan arabası UMAY ile final yarışmalarında başarılar diliyoruz.

PayaSTEM Hakkında.

Payas Stem Merkezi, Payas ilçesi Karbeyaz Mahallesinde yer alan 15 bin m2 büyüklüğündeki Türk Yurdu Parkı içerisinde 700 metrekarelik alana sahip iki katlı bir binada faaliyet göstermektedir.

Payas STEM, Türkiye’de bir belediye tarafından ücretsiz STEM (Fen Bilimleri, Teknoloji, Mühendislik, Matematik) eğitimi verilen tek projedir. Payas Belediyesi’nce Haziran 2016  ayında başlayan Payas STEM Kasım 2016 ayında hizmete girmiştir.

Eğitim merkezinde Robotik Kodlama, Matematiksel Modelleme, Bilimsel Sorgulama sınıfları, Çocukların boş zamanları daha kaliteli geçirmelerini sağlayacak Kelimeler Dünyası ile Akıl oyunları bölümleri yer almaktadır.

Payas STEM Eğitim Merkezi’nde yer alan sınıflarda Sensörler, Elektronik Devreler, Üç Boyutlu Yazıcılar, Lego Minstorms EV3’ler, Akıl Oyunları gibi birçok eğitim materyali kullanılarak atölye çalışmaları gerçekleştirilmektedir.

Paylaşın...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *