HALKIN SESİ, Şehit Mesut Cengiz’in İsminin Yaşatılması

Şehidimiz Ferhat Gedik’in isminin 11 Eylül 2019 tarihli HBB Meclis kararı ile İskenderun’da Battı-Çıktı’ya verilmesi için çorbada tuzumuz varsa ne mutlu bize. Konu ile ilglili üzerimize düşeni yapmıştık. (28.06.2019 Tarihli haberimizin linki : https://denizcilerhaber.org/?Syf=18&Hbr=1091618 )

10 Eylül 2019 tarihinde bir başka şehit yakınından beklenti iletildi bana, 2011 yılında Hakkari Çukurca’da kalleş saldırıda şehit düşen 24 kahramanımızdan biri aslen Erzurumlu olan Mesut Cengiz şehidimiz için.

Şehidimiz İskenderun Denizciler Mahallesi Çamlık Mezarlığı’nın hemen girişinde ebedi istirahatgâhında.yatıyor.

Şehidimizin amcasının oğlu Recep Cengiz,

“Sayın Ali Bey söyleyeceğim yanlış anlaşılmasın ama bu vatan uğruna benim amcamın oğlu da şehit düştü.2011 Hakkari Çukurca’da.

Mesut CENGİZ şehitimizin isminin de kamuya bağlı toplu kullanım alanlarında geçmesini istiyorum şahsım adına bunu dile getirebilir misiniz ?” dedi.

Bu konunun çözümü şöyle olabilir : MSB veya İçişleri Bakanlığı’nda merkezi şehit bilgilerinin tutulduğu veritabanı vardır mutlaka, yoksa da çok büyük eksiklik bence. Bu veritabanının müsaade edilen bölümü de halkın erişimine açılmalı, “herhangi bir talep beklenmeden” şehidin ismi kamuya açık yol, köprü, menfez, okul, kütüphane, sokak, cadde vs. verilmelidir.
 
İsmi herhangi bir yere verilmeyen şehitlerimiz için ilgili kurumlar aracılığıyla ve şehit ailelerinin de rızasıyla uygun yerlere verilmesi bir sağlanmalıdır.

Şehit yakınlarını, şehit isimlerini yaşatmak uğruna zahmetlere sokmak çok yanlıştır.

aligez.com.tr

Paylaşın...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *