TAZİYE EVLERİ

Betonların arasında giderek içe kapanık bir hayatta son sürat gaza basarken, bir yakınımızın vefatı da problem haline dönüşüyor.

O yakınımızın vefatında, cenaze sahipleri taziyeye gelenlerin İAŞE (yedirme-içirme) ve İBATE (ağırlama-konaklatma) problemlerini ayrıca maliyetini de düşünür olmaya başladı. Eskiden cenaze evlerinde cenaze sahipleri sadece YAS tutardı.

Şimdilerde öyle mi? Cenaze sahipleri özgürce yas tutamaz oldu.

Bu zamanda cenaze sahipleri taziyeye gelenleri iyi yerde ve iyi şekilde ağırlayamadığında GIYBET akbabaları tam mesai yapıyorlar ne yazıkki ! Neymiş taziye evinde çadır küçükmüş, yeterli sandalye yokmuş, ikram edilen lahmacun azmış ve soğukmuş, ayran yetmemiş, helva fıstıksızmış vs.

Halk olarak iğneyi kendimize batıralım. Taziyeye gidenler olarak İAŞE ve İBATE beklentilerimizi azaltalım, bizler boş gitmeyelim. Cenaze sahiplerinin bu tür ihtiyaçlarını karınca kararınca kendimiz karşılamaya çalışalım. Bırakalım da cenaze sahipleri karınları doyasıya yaslarını tutabilsinler !

Vergi veren vatandaş olarak Belediyelerimizden artık çadır yerine istisnasız her mahalleye yeterli sayıda ve donanımda TAZİYE EVİ kurulmasını istiyoruz. Taziye evleri, diğer zamanlarda örneğin kütüphane, meslek edindirme kurs yeri vs. olarak ta sosyal hizmet mekanı amaçlı olarak kullanılabilmelidir.

İğneyi kendine batıran herkese : Göstereceğiniz duyarlılığınız için şimdiden teşekkürler

Ali Gez

NOT: Bu makale 2 Aralık 2016 tarihinde www.5temmuzhaber.com sitesinde yayınlanmıştır.

Paylaşın...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *