SANAL İNTİKAM ZAMANI

Çağımız öyle gerektiriyor kesinlikle.

Dedikodular bile çoğunlukla sanal ortamda gerçekleşiyor. Yaşadığımız asırdaki savaşların çoğunluğunun sanal ortamda yapıldığı gerçeğınden hareketle, interneti kullanan bizler, hepimiz, artık sivil sanal dünya savaşçısıyız.
***
Ömrümüzün önemli zamanını sanal ortamda geçirirken okuduğumuz, izlediğimiz, gördüğümüz her türlü obje, olay, yazı vs. birer savaş silahı artık. Üzerimize üzerimize saldırıyorlar bu sanal silahlarla. Bazılarını savuşturuyoruz, bir çoğu yaralıyor ve hatta öldürüyor benliğimizi.
***
Aslında farkında olsak ta olmasak ta internette çoluk çocuk savaşıyoruz duygusuz bilumum düşmanla. Sonu ve kazananı yok bu asra ait sanal savaşın. Öldürücü ateşli silah taşımayan, sivil, alelade bir vatandaş olarak memleket için sanal ortamda savaşan, savaşması gereken askerleriz biz.
***
Sivil, sanal ortam savaşçısı olarak elimizdeki sanal savaş silahlarını çok iyi tanımalı ve kullanmalıyız. Elimizdeki en önemli silahımız, sanal ortamda at koşturan düşmanların siber saldırılarını devletimizin siber güvenlik güçlerine bildirmek !
***
Sanal ortamda gezinirken izlediğiniz filmlerde, oynadığınız oyunlarda, okuduğunuz yazılarda, gördüğünüz resimlerde milli ve manevi değerlerimize saldırı olduğuna inandığınızda lütfen siber güvenlik güçlerimize ihbarda bulunalım. Ateşli silahımız olmasa bile duyarlı bir vatandaş olarak düşmanlarla sanal ortamda bu şekilde savaşabiliriz. Belki de terör belasının def edilmesinde etkin rol oynayabiliriz.
***
Şimdi, “sivil sanal ortam savaşçısı” kıyafetimizle sanal ortamda gezinirken (nöbet tutarken) düşmanlara karşı dikkatli ve uyanık olmalıyız. Bu şekilde ülkemiz ve bayrağımız uğruna şehid olanların, gazilerin intikamının alınmasında harb etme zamanındayız. Emniyet Genel Müdürlüğünün bu amaçla kurulmuş birimi “Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı”nın elektronik posta adresi :  siber@egm.gov.tr
Gazamız mübarek olsun.

Ali Gez

NOT: Bu makale 12 Aralık 2016 tarihinde www.5temmuzhaber.com sitesinde yayımlanmıştır.

Paylaşın...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *