İskenderun’da TIR GARAJLARI sorunu.

Ekmeğini ağır tonajlı aracıyla yük taşıyarak kazanan, İskenderun Denizciler bölgesinde ikamet eden şoför esnafı bir hemşehrimiz şöyle sesleniyor:

Abi Tır Garajı konusunu da dile getir lütfen !

Gerekirse ücretli olsun, ama biz Tır Şoförleri hem mahalle arasına girip sabahın 5’inde araba sesi ile tüm mahalleyi rahatsız etmek istemiyoruz, hem de mazot ve akü gibi hırsızlıklar yüzünden mecburen TIR’ı evimize götürüp herkesi rahatsız etmek zorunda bırakılıyoruz…

TIR Garajı olmayışı problemi, İskenderun’un LİMAK girişinden itibaren başlıyor, D817 (eski E-5) Karayolu boyunca Payas istikametine dek oldukça mağdur ediyor hem trafiği, hem de insanları.

Çünkü BİR TANE BİLE TIR GARAJI YOK bu istikâmette !

Yurdun çeşitli şehirlerinden gelen, LİMAK bölgesinde yük tahmil ve tahliyesi için bekleyen, bazen yüzlere ulaşan TIR’lar çok büyük problem. Zaman zaman trafiği allak bullak ediyorlar.

Peki bu TIR şoförleri ?

Dinlenecek, insanca yemek yiyip, çayını – kahvesini içecek, duşunu alacak, afedersiniz, tuvaletine gidecek bir TIR GARAJI olmadığından, İLKEL şekilde yaşamaya zorlanıyorlar.

Garaj olmadığından, taa 10 kilometre uzaktaki İskenderun eski beldeler bölgesine park ediyorlar, bazen servis yollarını üçlü sıralarla kapatarak !!!

DENİZCİLER BÖLGESİ AĞIR VASITA ŞÖFOR ESNAFI HIRSIZLIK’TAN DERTLİ !

Yine bölgede yaşayan şöforler TIR GARAJI olmaması nedeniyle MAZOT, AKÜ gibi hırsızlıklara karşı ekmek teknesi TIR’larını evlerinin yakınlarına park etmek zorunda kalıyorlar.

Trafik cezası çözüm değil !

Her ne kadar TIR GARAJI olmadığından “mecburen” uygun olmayan yerlere park eden TIR şoförlerini ihbar edip CEZA kestirin dense de, kesinlikle çözüm değil… TEK ÇÖZÜM TIR GARAJLARI YAPILMASI !

TIR GARAJI İÇİN ARAZİ BULAMIYORUZ !

Sürekli bu konuyu dile getirmeye çalıştık, ancak şu ana dek bir arpa boyu ilerleme olmadı.

8 Ocak 2020 Tarihli haberimizde (arşiv) HBB Ulaştırma Daire Başkanı Nuri Baycan’ın,

Hatay’ın Büyükşehir statüsüne dönüşmesi sırasında İlçe Belediyelerinden Belediyemize TIR garajı devri yapılmadı. Şu an sadece 4 Mayıs 2018 tarihinde açılışını yaptığımız Kırıkhan TIR garajımız mevcut. TIR garajı yapmak için arazi bulmakta zorlanıyoruz. Ancak vatandaşlar özel arazilerini TIR garajı yapmak isterlerse, kendilerine hemen ruhsat veririz” şeklindeki sözlerini dile getirmiştik.

Anlayacağınız TIR GARAJI konusu hâlâ hem şoförleri, hem de bölge insanını mağdur etmeye devam ediyor.

İskenderun’un Payas istikametinde, hem D817 karayolu, hem de E91 Otoyolu çevresindeki uygun yerlerde, yeterli sayıda MODERN TIR GARAJI yapılması için tüm yetkili ve etkili insanların, kurumların somut çözüm bulmalarını istiyoruz.

ALİ GEZ

ARŞİV (HABER – 8 Ocak 2020) : https://denizcilerhaber.org/2020/01/tir-garaji-icin-arazi-yok/

ARŞİV (MAKALE – 28 Nisan 2022) : https://denizcilerhaber.org/2022/04/hep-boyle-mi-kalacak/

Paylaşın...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *