DEVLET ÇALIŞANLARIYLA MUTEBERDİR…

Devlet ayaktaysa ona bağlı insanların gücüyle ayaktadır !

Şu an bunu niye yazdım ?

Esasında çok anlamlı bir günün telaşında, insanın bir an olsun naçar olduğu anda, güç aramak için etrafta kendine yardım elini uzatacak insanları beyninde sinema şeridi gibi geçirip, en iyi şekilde güçsüzlüğünü güçlendirmek için kendince yaptığı eylemin sonucunu almaktır.

Geçtiğimiz gün, gün boyu hanımımın sıkıntılarıyla bir oldum. Sağ elinin baş parmağın birleştiği yerde müthiş bir acı ile yerinde duramıyordu. Eli bayağı şekilde canlı hissini kaybetmiş ve elleriyle en ufak bir ağırlığı kaldıramayacak şekilde güçsüz durumdaydı.

Daha evvel hanım yine aynı durumlarla karşılaşmış onu Adana Ortopedi hastanesine götürmüş ve konusunda profesör doktora tedavi ettirmiştim. Bu konuda netice alınmamış ve bölgemde gezmedik ortopedi doktoru kalmamıştı.

Her doktor ameliyat olmasından dem vuruyor ve sonrasında da “iyileşmeyebilir, ağrı kesilir ama el güçlülüğünü kaybeder” sözleri bizi tedirgin yapmaya yetiyordu.

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesinde görev yapan Ortopedi doktoru Prof. Dr. Yunus Doğramacı önerildi, önerilmesine de tam manasıyla tanımıyordum.

Ondan randevu almak tıpkı Çin işkencesi gibi. Üniversitenin Başhekimliğini yapmış, ayrıca, bölgemizde uzun müddet Kadın Doğum doktorluğu yapmış Dr. Bülent Atahan’ın damadıymış. Ama o da hastanede yattığından dolayı ona da ulaşamadım. Dr. Bülent Atahan’a acil şifalar dilerim.

Hanımı aldım Antakya M.K.Üniversitesine doğru yola koyuldum. Yolda giderken, ne yapabilirim derken, birden aklıma Bölge Milletvekilimiz Abdulkadir Özel geldi. Allah var, ne zaman arasam telefonuma hemen cevap verir. Konuyu kendisine anlattım.

Anında Özel Kalem Müdürü Caner Bey beni aradı. Daha hastaneye varmadan tüm telaşım kayboldu ve çok rahatlamıştım. Gözüme dağ gibi gözüken sıkıntılarım kaybolmuş ve sonunda hanıma tavsiye edilen doktora kavuşmuştuk.

Burada bunları neden kaleme aldım ?

Allah hastanelere düşürmesin, ama hastaneleri de başımızdan eksik etmesin.

Çok derli toplu, disiplin kokan bir Üniversite Hastanesinden bahsediyorum. Devletimizin sıcak ilgisiyle daha kapıdan girmeden güler yüzlü, ama hastaların çokluğundan dolayı telaş içerisinde çalışan hastabakıcıları gördüm.

Sıramız geldi. Prof. Dr. Yunus Doğramacı ile bir olduk.

Çok sevecen ve babacan tavrıyla hanımı dinledi ve eline yaptığı ufak bir operasyonla ileride doğacak sıkıntılarımızın önüne geçti. Bu arada, Sayın Doktorumuz, rahmetli YÖK eski Başkanı İhsan Doğramacı’nın oğlu.

Muayenemiz bitti. Yola çıkarken Caner Bey aradı, konunun son durumlarını bizden dinledi.

Derken Üniversite hastanesinin Özel Kalem Müdiresi aradı ve görevin tamamlanmasıyla ilgili bizden bilgi aldı.

Hiçbir şey olmasaydı. Hanımı gönül rahatlığıyla hastaneye götürebilirdim ama hastane hiyerarşisini asla öğrenemezdim.

Makaleme son verirken, başta Hatay Milletvekilimiz Sayın Abdulkadir Özel ve sonraki gelişmelerde bizlere moral veren, görev aşkıyla vatandaşların yanında yer alan personellere sonsuz şükranlarımı sunuyorum.

2023 Yılını en iyi temennilerimle kutlarım.

Nuri Erdener (Nam-ı diğer, Boksör Nuri)

Paylaşın...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *