İSKENDERUNSPORSUZ MEMLEKET’TEN ASLA KEYİF ALINMAZ

Umulmadık zamanlarda olağanüstü fırsatı yakalayan insanların tek mekânı İskenderun’dur.

Her yöreden gelen insanları bağrına basan bu şehir, üstünde yaşayan insanları efsanevi yolculuklarda yalnız bırakmaz.

Bu şehir öyle bir şehir ki, nasıl söylesem, nasıl anlatsam, bilmiyorum. Kendine bel bağlayan insanları hiçbir zaman aldatmadı, umutsuzluğa sürüklemedi. Kendini yönetecek idarecileri bağrına bastı.

Son günlerde yoğun şekilde elektriklenmeye başlayan siyasi atmosfer, bu sefer hızlı ve derinden başladı. İskenderunspor için elini ayağını kıpırdatan pek çıkmadı dersem yeridir.

Hakan Bolat, Erzin serüvenini İskenderun ilçesinde noktaladı. Onun için çok şeyler söyleniyor ve halen de cızırtılı söylemler devam ediyor.

Önemli olan başarıların devamı neticesinde gözle görülen şehrin spor konusunda birlik ve beraberliği yakalaması. Bence birlik ve beraberlik artık yakalanmış sayılır. Kim ne derse desin fasarya. Sıkıntı, bu takımı gönülden sahiplenecek bir delikanlının ortaya çıkmasıydı. Çıktı...

Çok değil, geçen sene utanılacak bir durum içerisindeydik. Hatayspor’un başarı grafiği memleket takımını gölgede bıraktı. Hatayspor için bölgenin tüm iş insanları komple ayağa kalktı. Çok ama çok yardım eli uzandı.

Kıskandık mı? Ne yalan söyleyeyim kıskandık. Ben burada Hatayspor’u kötülemiyorum, o da ilimizin güzide bir takımı.

Geçmiş yıllarda çok çekişmeli maçları şehrimizde olduğu gibi Antakya şehrinde de doyasıya yaşamıştık. Spor bu, yenmek te var, yenilmekte. Hatayspor geçen seneki başarısını bu sene gösteremedi. İnşallah Volkan Demirel ile birlikte süperlig’te düşmeden kalır düşüncem hâkim. Düşerse de dünyanın sonu değil. Yine İskenderunspor ile çekişmeli maçlarını doyasıya seyrederiz.

Bir zamanlar İskenderunspor’un ortadan silinmesini üzülerek izledik. Boynumuzu eğik bırakanlara şimdi ne söylemeli bilmiyorum.

İskenderunspor’un kendi internet sitesi bile takım için dalga geçiyordu.

Beş yıl boyunca İskenderunspor’u ağızlarına sakız edenler, şimdi tam bir İskenderunsporlu. Takım beşte beş yapmış. Gurur verici bir atlama. Yenilir, yener, bu ayrı bir şey. Önemli olan takımın bu seviyelere gelmesi.

Bundan sonra İskenderun halkı takımına sahip çıkar. Çıkmamasının tek nedeni bölgede ayrı isimlerle birkaç İskenderunspor’un varlığıydı.

Stadyum konusunda acele ettik ! Yeni stadyum yapıldığında yıkılsaydı çok iyi olurdu. Bizi yönetenlerin değişik fikirleri olabilir. İskenderunspor hızla kabuğunu delip çıkmaya başladığında, yeni stadyumun hızla yapılacağı kanaatindeyim.

Korkum, sporun siyasete bulaştırılması !

Her yerel seçim önceleri mavi turuncu bayrağı araçlarına bağlayıp gezenleri asla unutmadık. Seçildiklerinde ise takımı, rengini, varlığını bir çırpıda unuttular.

İskenderunspor için siyasi harekâtların çizelgeleri onlara göre düzenlendi ve bitti. Bize göre olmayan, hoş olmayan görüntülerle aldandık, aldatıldık.

Şunu yapacağım, bunu yapacağız, sözleri İskenderunspor ile kilitlenirdi. Şehrin bir başından diğer başına kadar turuncu mavi bayraklar asılırdı.

Allah var, ne de çok asılı bayraklar vardı. Kendi milli bayrağımızı ancak mavi turuncu asılan bayrakların arasından görürdük.

Yanıma aday adaylarının biri gelir biri giderdi. Hepsinin ilk kelimesi İskenderunspor’du. Ufak seçim kitapçıkların ön sayfası mavi turuncu rengindeydi.

Memleketimiz, iyiyi ve kötüyü çok güzel şekilde analiz eder.

Bu sefer, seçim öncelerinde olduğu gibi İskenderunspor’u kendilerine şiar edenlere artık prim yok !

Bu takıma emeği geçen bir avuç insan, takımın çizgisi yükseldikçe bir anda sel olur çağlar.

Siyaset ayrı, memlekete sahip çıkma ayrı. Siyasette her partinin adayı ortaya çıkar ve görev yapacağına inanıldığında oyunu verir. Ama, memlekete sahip çıkma çok ayrı bir şey. Özellikle spor konusunda hiçbir siyasi atraksiyonlar oluşmadan takımına sahip çıkar.

Memleketimiz çok şükür son beş aydır bölgemizin güzide takımı İskenderunspor’a sahip çıkıyor. Başarı topyekûn bu şehirde yaşayan insanlarımıza ait.

Özellikle takımın başında tüm dedikoduları göğüsleyerek kendini bu şehrin geleceği için ortaya atan Hakan Bolat ve teknik heyetini canı gönülden tebrik ediyorum.

Yarınlara giden başarıyı bu günlerden görerek planlayan bu insanlar unutulmaz ve asla unutulmayacaklar.

Spor adamı olarak alınan başarıda tuzu ve biberi olanları da kutluyor ve her daim kalemimin doğrudan yana olacağını da belirtiyorum.

Nuri Erdener (Nam-ı diğer, Boksör Nuri)

Paylaşın...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *