HATAY MİLLETVEKİLİ HÜSEYİN YAYMAN, HATAY İLİNİN SU İLE GELECEĞİNİ PLANLADI.

Antakya gazetecileri ile Hatay Bağımsız Gazeteciler Cemiyet üyelerini, Kırıkhan ilçemizde sabah kahvaltısı vererek ağırlayan Hatay AK Parti Milletvekili Hüseyin Yayman, AK Parti Hatay İl Başkanı Adem Yeşildağ, Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, Hassa Belediye Başkanı Mehmet Karataş ve Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, kahvaltı sonucu tüm heyeti Hatay ilinde bulunan barajlara ve göletlere götürerek il genelinde su ile ilgili çalışmaları yerinde görüntüleri basın ile paylaştılar.

Osmaniye ilinde bulunan Aslantaş barajından getirtilen suyun güçlü akışkan debisi, DSİ tarafından yeni yaptırılan Tahtaköprü barajına oradan da 36 kilometre kendi doğal akışıyla Reyhanlı barajına sürüklenen su, tüm Hatay ilini kapsayan düzenekleriyle önümüzdeki yüzyıla kadar Hatay ilinde su ile ilgili hiçbir problemlerin olamayacağını belirten Hatay AK Parti Milletvekili Hüseyin Yayman, daha sonra ilimizle ilgili müjdeler vermeye devam etti.

Özellikle kendisinin özel takibinde olduğu Hassa Tüneli ile ilgili tüm proje çalışmalarının sona erdiğini ve Allah nasip ederse bu yılın sonunda ihale aşamasında ilk kazmanın vurulacağını söyledi.

Hassa tünelinin geç kalma gerekçelerinden de bahseden Yayman, projeye raylı sistemde eklendiğini, ulaşım ve nakliyenin böylelikle çok hızlı akış içerisinde olacağından dolayı bu projeyi çok önemsiyoruz sözlerinin ardından ise, AK Partiyi karalamak uğruna çaba içerisinde olan zihniyettin bölgemizde ve yurdumuzda asla muvaffak olamayacağını ve şu gördüğünüz tüm Hassa ovası şimdiden sanayi kuruluşları tarafından parsellenmiş ve kendi kuracakları tesislerin projelerini hazırlamış durumdalar.

Yayman sözlerine içtenlikle şöyle devam etti:

“Devletimizin gücü her an Hatay ilimizin üstünde. Tüm AK Parti milletvekillerimiz bölgemize katma değer katabilmek için gecesini gündüzüne katmakta ve hep beraber ilimizin yarınlarını planlıyoruz. Hassa Tüneli yapıldığında Gaziantep, Hatay, Kilis, Diyarbakır, Adıyaman, Malatya, Kahramanmaraş ile birlikte Güneydoğu Anadolu’muz ve Doğu Anadolu’muz sanayi ve tarım bölgesi olacak.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın özel talimatları doğrultusunda tüm bu bölgemizin kalkınmasındaki gücünü yarınlarda hep beraber göreceğiz” dedi.

Burada önemli bazı konuların altını çizmek istiyorum.

Hatay ili olarak gerçekten şanslıyız. Siyasetin acımasız belirtileri olmaz ise karmakarışık oluruz. Muhalefet her zaman görevini yapacak ve bazı olumlu olumsuz sözlerle, gerçek kişileri görev başında görmek biz vatandaşları gönülden rahatlatıyor.

En basiti Hassa Tüneli için geçtiğimiz hafta bir yazı yazdım. Yazının ana içeriği bu tünelin akıbetiyle ilgiliydi. Neşet Alkan kardeşimiz konuyu Milletvekili Yayman Bey’e taşımış, o da bu konuyla ilgili derhal işin başındakilerle toplantı yaparak, işin içeriğiyle ilgili Neşet Alkan vasıtasıyla basına bilgi sızdırıldı.

Bu yazışmalardan sonra 24 Temmuz Basın Bayramı bu yapılan toplantıya sebep oldu ve Hatay ilinde bulunan tüm basın mensuplarına iki gün süreyle Kırıkhan ilçemizde konularla ilgili açıklayıcı bilgiler sunuldu.

İkinci gün yapılan toplantıya bende davetliydim. Allah var, yine havadan sudan bahsedilecek ve konular iş yapılıyor pozisyonunda öylece duracak dedim.

Özellikle Hatay AK Parti İl Başkanı Adem Yeşildağ mikrofonu ele aldı ve Hatay ilinde hükümet nezdinde yapılacakları, yapılmışları heyecanlı şekilde anlattı.

“HBB ne yapıyor, neler yapıyor bizi ilgilendirmiyor. Bizi ilgilendiren tek şey Hatay ilimizin geleceğini tasarlamaktır” sözleri onun işin üstünde vasıflı, bilinçli olduğunu gördüm.

Hassa Belediye başkanı Mehmet Karataş (kara Mehmet) ise Hassa ile ilgili gelişmelerin ışığında çok mutluydu.

Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz ise beyefendi kimliğiyle bölgesinde oluşacak gelişmeleri tatlı dille haziruna anlattı.

İskenderun’da Hatay AK Parti Milletvekili Abdulkadir Özel kardeşimizin görev anlayışını iyi bilenlerdenim. İskenderun için çok özverili çalışmalarda.

Dörtyol tarafında Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu yine aynı keza, bölgesine katma değer verme telaşında.

MHP Hatay Milletvekili Lütfü Kaşıkçı bölgemizle ilgili önemli konuları Meclis’e taşıyor.

Şunu burada makalemde üstüne basa-basa ifade ediyorum :

Hatay AK Parti Milletvekili Hüseyin Yayman gerçekten bölgesel planlar üzerine yoğrulmuş bir siyasetçi. Mikrofonda konuşurken birdenbire konuşmasını sonlandırdı ve tüm misafirleri özel otobüslere davet etti.

“Gelin kardeşim hep beraber Hassa Tünelinin yerini ve Aslantaş barajından Tahtaköprü barajında biriken suları gözlerinizle görün ve Tahtaköprü barajından Reyhanlı barajına 36 kilometre gidecek olan suyun akışını görün ve ondan sonra bizleri eleştirecekler eleştirsin” dedi.

Gittim gördüm ve bu makalemi yazdım.

İnsanlığın geleceği olan su ile ilgili çalışmalarda yapılanları gördükten sonra ne diyeyim, gönülden ferahladım. Allah yapandan ve yaptırandan razı olsun. Bundan böyle ilimizin her noktası artezyen kuyularıyla delik deşik olmayacak. Su, öz vatanımızın kalbinden Hatay ilimize salına-salına gelecek. Sanayi, turizm ve tarımda bereketli topraklarla çok yakın zaman içerisinde bir olacağız.

Nuri Erdener (Nam-ı diğer, Boksör Nuri)

Paylaşın...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *