HATAY DERNEKLER FEDERASYONU, HATAY’IN GURURU OLDU

Hatay Dernekler Federasyonu yedi kurucu dernek ile Hüseyin Yılmazer’in Genel Başkanlığında çıkmış olduğu yolda şu an 20 dernekli dev bir yapıya dönüştü.

Federasyon yapısı, Hatay’da olduğu gibi Alevisi, Sünnisi ve Hristiyanı ile Hatay’ın renklerini bünyesinde barındırıyor.

2019 yılında İstanbul’da kurulan Hatay Dernekler Federasyonu, kuruluş aşamasında belirlemiş olduğu Tuzla’dan Silivri’ye kadar tüm hemşehrilerine ulaşma hedefini geçen 3 yıl içerisinde gerçekleştirdi.

İstanbul’un dışında başta Ankara, Kocaeli, Bursa, İzmir, Konya, Antalya olmak üzere büyükşehirlerde ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yaşayan Hataylılara ulaşan Federasyon, ülke genelinde ve Yurt dışında yaşayan Hataylıları tek çatı altında buluşturma hedefiyle çalışmalarına başladı.

Federasyon Başkanı Hüseyin Yılmazer konu hakkında yaptığı açıklamada :

“Tüm hemşehrilerimiz kapı kapı ziyaret edilmekte, iletişim ağı çığ gibi büyümektedir.

Eskiden İstanbul’da yaşayan Hataylılar herhangi bir sıkıntıya düştüğünde gidecek kapıları, tutunacak dalları yoktu. Herkes kendi imkanları doğrultusunda problemlerini çözmeye çalışıyor, bu problemleri kimisi çözüyor kimisi de çözemiyordu. Günümüzde ise hemşehrilerimizin artık çalacak bir kapısı var. O da Hatay Dernekler Federasyonu” dedi.

Başkan Hüseyin Yılmazer ve Genel Başkan Vekili Alpaslan Özdemir başta olmak üzere, tüm Yönetim Kurulu, hemşehrilerinin problemlerine çözüm üretmek ve Hatay’ı layıkıyla tanıtmak için ekip halinde Hatay adına önemli lobicilik faaliyeti yürütüyorlar.

Oluşturulan Hatay Lobisi sayesinde sağlık ve eğitim konuları başta olmak üzere bir çok konuda hemşehrilerimizin problemleri kısa zamanda çözüme kavuşturuluyor.

Federasyon sadece İstanbul’daki Hataylılara değil, Hatay’dan İstanbul’a okumaya giden gençlere kucak açarak, onların yurt ve burs gibi başlıca problemleri ile ilgileniyor.

Ayrıca şifa aramak için Hatay’dan İstanbul’a giden Hataylıların bir çoğu da Federasyon ile iletişime geçiyor.

Federasyon bu misyonu ile Hatay ile İstanbul arasında gönül köprüsü kurmuş durumdadır.

Paylaşın...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *