CANI YANAN BİR EMEKÇİ !

Bir emekçi hemşehrimizin sesi olmak istedim bugün. İskenderun’un Denizciler mahallesi’nde klimalı bir evde iki kişi kiracı olarak yaşıyorlar.

Kendisi asgari ücretli, evin geçimini tek başına sağlamaya çalışan bir emekçi.

700 Lira kira ödediği, aslında bakım – onarıma ihtiyaç duyulan evinin kirasına bu ay 300 lira zam yapılmış ev sahibi tarafından.

Onarıma muhtaç bu eve 1000 Lira kira vermektense başka bir eve taşınmayı düşünüyor emekçi kardeşimiz ve ev arıyor. Bakıyor ki, Denizciler’de yine ikamet açısından temiz olmayan evler için 1500 Lira kira isteniyor…

Akaryakıtın, elektriğin, ekmeğin, market ürünlerinin, semt pazarında gıda fiyatlarının, ulaşımın kat be kat zamlandığı zaman dilimindeyiz. Doğal olarak Denizciler’deki kiralık konut fiyatları da zamlandı.

Emekçimiz de asgari ücretli herkes gibi hayat pahalılığından yakınıyor, ki hakkıdır !

Denizciler’de FIRSATÇILIK OLMASIN, yeter…

Şu mübarek günlerde, herkesin dayanışma ve yardımlaşma içinde olması gerekiyor.

Ancak insanımızın hak etmediği şekilde gelir elde ettiği neyi varsa fahiş oranda ZAM yapması, bu zamların da diğerlerini tetikleyerek başkaları tarafından zamlarla piyasayı uçurması AÇGÖZLÜLÜK – FIRSATÇILIK’tır.

Yanlış anlaşılmasın, elindeki değere, sattığı malına ZAM yapmasın, ucuzlatsın demiyorum ! Kendi vicdanına uygun şekilde – makul seviyede ZAM oranı belirlesin, FAHİŞ artışlarla piyasayı “yaşanılmaz” hale getirmesin istiyorum.

Elindeki bir malı satarken, bir değeri kiraya verirken müşterinin ödeme gücünü de hesaba katsın istiyorum.

Çünkü, FAHİŞ fiyat artışları nedeniyle dolaylı olarak hepimiz etkileniyoruz !

Sonra da Denizciler bölgesinde zaten çok olan “muhtaç” aile sayısına yenileri ekleniyor, bölgemiz yaşanmaz hale geliyor.

Düşük gelirli, mağdur insanımızı da düşünerek özellikle kira bedeli belirlenmesi, maddi açıdan köstek değil, destek olunması gönüller kazandırır.

VİCDANLARA…

Ali Gez

Paylaşın...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *