MODERN BARINAKLAR İÇİN ADIM ATILIYOR MU?


Dün, 17 Şubat Dünya Kediler günüydü. Şehir yaşantımızda sokak hayvanlarıyla birlikte yaşama uyum sağlamak zorundayız.

Öncelikle yetkili ve sorumlu kurumların, özellikle kedi ve köpekler lehine “pozitif ayrımcılık” yapmaları şarttır. Her ilçeye içinde hayvan hastanesi bulunan MODERN barınaklarda yaşamaları için “BÜTÇE” ayırmaları acil zorunluluktur.

Sorumlu yerel yönetimler istihdam ettiği veteriner ile hayvan bakım personeli sayılarını arttırmalı, gerekirse bu iş için ÖZEL SEKTÖR ile anlaşma yapmalıdır.

Bakımları yerel yönetimlere ait olmak üzere, her parka standart olarak “KEDİ EVİ” inşa edilebilir. İsteyen okulların bahçelerinde “kedi evi” inşa edilerek öğrencilerin teneffüslerde onlarla vakit geçirmeleri, hayvan sevgisini pratikte kazanmaları sağlanabilir.

Arazisi büyük parklarda bir kaç köpeğin bir arada yaşayabileceği “KÖPEK YAŞAM ALANLARI” da çok güzel olur. Tabii ki yerel yönetimlerin bakım sorumluluğunda.

Bir başka konu; sokaklarda kontrolsüz, başıboş, toplu ! gezen köpeklerin sayısının çok olması. Onların saldırılarından çekinen, korkan insanların da göz ardı edilmemesi gerekir.

Okula gidip gelen çocuklara, gece işe giden-işten dönen işçilerin evlerine gitmelerinde saldırgan davranışlar sergileyen, sürü halinde dolaşan köpeklerin varlığı şehirde ortak yaşamı zorlaştıran gerçeklerdendir.

Fotoğraflar İskenderun Akarca Mahallesi’nden bir vatandaştan ve temsil mahiyetinde. Vatandaş kontrol edilemeyecek sayıda köpek olduğunu ve kontrol altına alınmaları gerektiğini ifade ediyor.

zetle, yerel yönetimler modern bakım evleri yapsın, yeterince veteriner ve bakım personeli istihdam etsin.

Soru şu : MODERN BARINAKLAR İÇİN ADIM ATILIYOR MU?

Paylaşın...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *