Lütfü Savaş : “Organik Gübre Desteğinde Bulunacağız”

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hatay Muhtarlar Derneği Başkanı Mahmut Gülcü ve HBB Muhtarlar Daire Başkanı Durmuş Yıldırım eşliğinde Yayladağılı muhtarlar ve mahalle sakinleri ile buluştu.

Yayladağı Ayışığı Mahallesi’nde vatandaşlar ile görüşen Başkan Savaş, HBB’nin mahallede gerçekleştirdiği çalışmaları anlattı. Havaların düzelmesinin ardından en kısa sürede mahalle yolunda beton asfalt serimi gerçekleştireceklerini müjdeledi. Savaş, Ayışığı İlkokulu’nu da ziyaret etti.

SAVAŞ: KALİTELİ GÜBRELERİ UCUZA SATACAĞIZ

Ziyaret kapsamında Yayladağılı muhtarlarla buluşan Lütfü Savaş, kırsal kalkınma projesi ile çiftçilere verdikleri desteklerden söz etti. Savaş,

“Memleketimize faydalı olmak için çalışıyoruz. Geçen senelerde köyden kente göçü önlemek amacıyla tohum, fide ve çilek desteğinde bulunmuştuk. Şimdi de organik gübre desteğinde bulunacağız. Artık bilim insanlarının önerdiği ve Avrupa’nın da kullanmaya başladığı gübreleri kullanacağız. Kaliteli gübreleri çiftçimize ucuza satacağız. Yerelden kalkınmaya önem veriyoruz. Amacımız çiftçilerimizin üretimine destek vermektir” dedi.

“33 KİLOMETRE KANALİZASYON YAPIYORUZ”

Yayladağı ziyaretinin sonunda altyapı çalışması gerçekleştirilen bölgede incelemeler yapan Başkan Savaş,

“Hatay’ın her noktasında altyapı çalışmalarımıza devam ediyoruz. Yayladağı’nda daha önce bütün içme suyu şebekelerini değiştirmiştik. 33 kilometre kanalizasyon yapıyoruz. Bütün ilçenin kirli suyunu arıtacak arıtma tesisi yapıyoruz. Yayladağı, içme suyu şebekesi, kanalizasyon ve arıtma tesisi tamamlandığı zaman modern bir ilçe olacaktır. Yayladağılı hemşehrilerimiz bundan sonra daha huzurlu ve daha sağlıklı bir şekilde yaşayacaklardır” diye konuştu.

Paylaşın...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *