HBB MECLİSİ ŞUBAT TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi, 2022 yılı şubat ayı toplantısı Başkan Vekili Canan Karaciğer yönetiminde gerçekleştirildi. Toplantıda 5’i ek olmak üzere toplam 66 madde görüşüldü.

Gündem maddelerine geçilmeden önce mecliste grubu bulunan tüm partiler, geçtiğimiz günlerde Samsun’da Atatürk anıtına yapılan çirkin saldırıyı Atatürk’ün Türk milletinin ortak değeri olduğunu vurgulayarak kınadı.

Ak Partili meclis üyesi Mehmet Saruhan, Sayıştay denetçilerinin HBB hakkında hazırladığı rapor hakkında görüş bildirdi. Saruhan, raporda yer alan eksikliklerin giderilmesi noktasında talepte bulundu.

İYİ Partili meclis üyesi İlyas Uygur da,

“Rapordaki eksiklikler idare tarafından mutlaka giderilecektir. Eksiklik var ama hırsızlık yok, talan yok, farklı yerlere aktarılan para yok. İdarenin kiraladığı araçlar da bazı diğer belediyelerde olduğu gibi il, ilçe başkanlıklarına ya da derneklere tahsis edilmemiş” ifadelerini kullandı.

Toplantıda ayrıca İskenderun Sarıseki Mahallesi’ndeki liman bölgesine iskele ve liman dolgu alanı eklenmesi ile ilgili teklif görüşüldü.

Konuyla ilgili konuşan CHP’li meclis üyesi Ali Mutlu,

“Söz konusu alan zaten cüruf ile doldurulmuş. 50 bin nüfusun yaşadığı o bölgedeki ölümlerin en büyük sebebi kanserdir. Bu maddeye evet demek çocukların zehirlenmesine ve çevre felaketine yol açar. Bize özgü çırpan, gümüş, ofroz, jumbo karides gibi deniz canlıların bölgeyi terk etmesi ve ürememesine sebep olur. Buna evet demek 50 bin insana, doğaya ve ülkeye zarar vermektir” dedi.

Mutlu’nun açıklamalarının ardından oylamaya geçildi. Konuyla ilgili maddeler Cumhur İttifakı meclis üyelerinin evet oyu vermesi sonucu oy çokluğuyla kabul edildi.

Bir sonraki HBB Meclis toplantısı 9 Mart Çarşamba günü saat 14.00’te yapılacak.

Paylaşın...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir