Vali Doğan, yatırım projelerini değerlendirdi

Hatay’ın 2021 Yılı yatırımlarının değerlendirildiği toplantı Hatay Valisi Rahmi Doğan başkanlığında 21 Ocak 2022 Cuma günü gerçekleştirildi.

2021 Yılında Genel ve Özel Bütçeli Kuruluşlar ile Belediyeler tarafından Hatay’da 359 projenin gerçekleştiğini ifade eden Vali Doğan,

“Genel ve özel bütçeli kuruluşlarımız ile mahalli idarelerimizin gerçekleştirdiği yatırımlarda nakdi gerçekleşmenin en çok yüzde 96 ile tarımda olduğu görülmüştür. Bunu yüzde 74 oranla imalat, ardından yüzde 73’lük eşit oranla sağlık ile turizm sektörleri izlemiştir. İlimizde 2021 yılında 359 adet projeden 185’i tamamlanmış olup hizmete alınmıştır. 174 proje ise halen devam etmektedir” dedi.

İlçeler bazında tamamlanan ve devam eden yatırım projelerini değerlendiren Vali Doğan,

“1998 yılında başlayan Erzin OSB’nin bugün itibariyle tüm parselleri yatırımcılara tahsis edilmiş ve yapımı biterek üretime geçme aşamasında olan fabrikalar var.

51 parsellik Kırıkhan OSB’nin Kırıkhan Belediyesine ihalesi yapılarak yapımına başlanıldı ve projenin yüzde 40 tamamlanmış durumda ve 4 Şubat itibariyle de ön tahsislere başlanılacaktır.

Yıllardır konuşulan Altınözü ilçemizde ki Enek OSB projesinde yapım aşamasındayız. Besi ve Karma OSB olarak ikiye ayırdığımız projemizin Besi OSB kısmına ait 25 parselin ön tahsislerine Şubat ayı içerisinde başlanacak olup, Karma OSB kısmının ise Ocak ayı içerisinde yer seçimi tamamlanacak.

İlimizde deniz turizmini geliştirmek amacıyla Arsuz ilçemizde Yat Limanı ve Su Sporları Merkezi projesini, Samandağ Çevlik – Arsuz Kale sahil yolunu tamamladık.

DOĞAKA ile birlikte Payas, Dörtyol ve Erzin ilçelerimizde yaz turizmine yönelik barınaklar inşa ettik ve sahil bandımızdaki turizm lokasyonlarını güçlendirmek istiyoruz.

Yayladağı Dalış Merkezi projemiz var, ilçemizdeki Karamağara bölgesinde çevreye zarar vermeden bu projeyi gerçekleştirmeyi düşünüyoruz.

Reyhanlı ilçemizde ki projesi tamamlanan Müderrisoğlu Konağının ihalesini gerçekleştireceğiz.

Kırıkhan ilçemizde ki Sarı Okul projesi tamamlanmış olup önümüzdeki süreçte Kırıkhan Belediye Başkanlığı ile protokol yaparak restorasyonuna başlanacaktır.

İskenderun ilçemizdeki Eski Hükümet Konağı’nın Arkeoloji Müzesine dönüştürülmesine dair restorasyon projesi tamamlanmış olup önümüzdeki günlerde ihalesini gerçekleştireceğiz. Burada İlimizin köklü tarihine ait ve sergileyecek alan bulamadığımız için hali hazırda depoda beklettiğimiz eserleri sergilemeyi planlıyoruz.

İskenderun Lisesi’nin ise restorasyon projesi tamamlanmış olup restorasyon işlemlerini Türkiye Odalar Birliği ile birlikte yapacağız.

Erzin ilçemizde Şahin Tepesi ile ilgili Erzin Belediye Başkanlığı çalışma başlattı, Belediyemizin çalışmasına DOĞAKA kanalıyla bizde destek vereceğiz.

Antakya ve Defne ilçelerimize birer karakol yapılmasına dair projemiz var, çalışmalarını arkadaşlarımız yapmakta.

Payas ve Altınözü İlçe Emniyet Müdürlükleri yapım projelerimiz var.

Hatay Polis Evi projesi tamamlanmış olup önümüzdeki ihalesi gerçekleştirilecektir” dedi.

Toplantıda Bölge müdürleri, kurum müdürleri ve belediyeler sunumlar eşliğinde kendi alanları ile ilgili olarak sürdürülen projelerin fiziki ve mali gerçekleşme oranları hakkında katılımcılara bilgiler verdi.

Paylaşın...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *