HEM HADO, HEM DE EXPO 2021 ERTELENDİ !

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, 28 Ekim 2021 tarihinde Arsuz Madenli’de basın mensuplarıyla bir araya gelerek Hatay Deniz Otobüsü (HADO) Projesi ve EXPO 2021 ile ilgili açıklamalar yaptı.

HADO’NUN FAALİYETE GEÇMESİ PANDEMİ’NİN BİTMESİNE BAĞLI !

HADO işletmesi için gerekli ulusal ve uluslararası tüm izinleri aldıklarını ifade eden Başkan Savaş,

“Burası şu anda işletmeye açılacak vaziyettedir. Tek beklediğimiz konu şudur : Avrupa Birliği tarafından deniz ulaşımı ve uluslararası karasularından seyahatin COVID-19 sebebiyle şu anda durdurulması.

COVID-19 konusu kapandıktan ve seyahatler açıldıktan sonra burayı hep birlikte kullanmaya başlayacağız” ifadelerini kullandı.

EXPO 2021, 1 NİSAN 2022’YE ERTELENDİ.

HBB Başkanı Lütfü Savaş,

“Şu anda dünya dördüncü pandemi evresini yaşıyor, yani dördüncü atağını yapmış durumda. Rusya yarı kapanmış durumda, 1000’i geçti orada günlük ölüm sayısı, bizde de 230’larda.

Almanya aynı şekilde dördüncü atak var. Böyle olunca Almanya dışardan gelenlere, Türkiye dahil karantina uyguluyor. Fransa aynı şekilde. Şu anda dünyada en çok vakaların arttığı yer yüzde 7 ile Avrupa yakası.

Bu nedenle biz EXPO Yönetim Kuruluyla çeşitli zamanlar görüşüyoruz ve biz burayı 10 Aralık’ta açacaktık.

Tabii ki Türkiye’nin geldiği bu nokta, Avrupa’nın geldiği nokta şu anda Dubai EXPO’yu açtı, sönük açtı. sönük devam ediyor. 7 Milyar dolar para koydu Dubai. Dubai’de beklenenin çok altında katılımcı görmekteyiz. Katar da 2023’e erteledi EXPO’sunu.

Hem bizim yapmış olduğumuz, hem de EXPO Yönetim Kurulu’nun aldığı son karar, biz bu işi 1 Nisan’da yapalım, 1 Nisan’da baharın müjdesiyle birlikte EXPO’yu yapalım denildi. Ortak aldığımız kararla EXPO’muz 1 Nisan’da açılacak inşallah” dedi.

HABER: ALİ GEZ

Paylaşın...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir