İskenderun Cebike’ye doğru genişliyor

İskenderun E91 Otoyolu üzerinde, Cebike bölgesinde yeni bir şehir oluşuyor. 1. Etap TOKİ konutlarının hak sahiplerine tesliminden sonra sırada 2. Etap TOKİ konutlarının inşa aşaması var ve bunların da ikamete açılması ile nüfus giderek artacaktır.

Ayrıca TOKİ konutlarının bulunduğu bölgede yaklaşık 1000 Yataklı Şehir Hastanesi (daha sonra Eğitim ve Araştırma Hastanesi olması muhtemel) projesinin gerçekleşmesi ile Cebike bölgesinde hem nüfus hem de trafik yoğunluğu oluşacaktır.

Büyüklerimiz bunları düşünerek karar verip adım atıyorlardır, öyledir tabii ki.

Meselâ geçen hafta içinde gündem olan Aşkarbeyli ve Şekere Otoban Kavşağı konularında da somut adımları göreceğiz bir zaman sonra.

TOKİ’de yaşamı kolaylaştıran adımlardan biri de bugün atıldı. Vatandaşın gıda ihtiyacını karşılamak üzere TOKİ’de Semt Pazarı kuruldu. Hayırlı olsun diyorum.

Bu bölgede sosyal hayata dair planlamaların öncelikli olarak uygulamaya alınması gerekir.

Şehrin yerleşiminin otoban üstünde genişlemesi; olası deprem felaketine karşılık eskimiş konut stoğunun şehir içinde yerinde dönüşüme alternatif olarak otoban üstüne yönlendirilmesi geleceğin İskenderun’u için doğru olacaktır diye düşünüyorum.

Paylaşın...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir