DERELER ÇÖPLÜK MÜ?

İskenderun Azganlık mahallesinde bir derenin içler acısı durumunu 27 Mayıs 2021 tarihinde bir vatandaş sosyal medya hesabından şöyle eleştirdi:

İskenderun ilçesi Azganlık mahallesinde halkın rahatça yürüyüş yaptığı, doğa ile iç içe olduğu bu zamana kadar insan pisliğinden korunan deresi mahvolmuş. Alüminyum ve benzeri plastik atıklarla doldurulmuş.

Elinize sağlık temiz insanlar…

Konu AK Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel aracılığıyla İskenderun Belediyesine ulaştı. İskenderun Belediyesi 28 Mayıs 2021 tarihinde derede temizlik yaptı.

Duyarlı vatandaşımıza çok teşekkür ediyorum.

Amanos dağlarındaki çok sayıda dere, çöp, hafriyat ve atıklarla kirletiliyor. İskenderun Körfezi ile bağlantılı derelerde akıntılarla denize taşınıp denizi de kirletiyor.

Başta vatandaş olarak bizler dereleri koruyup gözetmeliyiz. Tabii ki devletin bu konuda sorumlu ve ilgililerinden de “vatandaşın ihbarına gerek kalmadan” derelerin sürekli kontrolü, temizlenerek korunması  görevlerini tam olarak yapmalarını bekliyoruz. .

Özellikle kent içinden geçen derelerin kirletilmesiyle sinek, haşere ve koku oluşturuyor, kent yaşamını olumsuz etkiliyor.

Bu derelerden biri de İskenderun’un Denizciler ile Bekbele mahalleleri arasındaki İskenderun Körfezi ile bağlantılı KOCADERE‘dir.  Vatandaşlar bu derenin bir an önce ıslah edilmesini bekliyor.

Paylaşın...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir