Belen’de trajik hale gelen trafik !

MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, özellikle yaz aylarında dayanılmaz hale gelen Belen şehir içi trafik yoğunluğu ile ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Belen şehir merkezindeki trafik yoğunluğunun tüm Hataylıların ortak çilesi haline dönüştüğünü iade eden Milletvekili Kaşıkçı açıklamasında:

“Özellikle yaz aylarında günün belli saatlerinde trafik durma noktasına gelmektedir. Trafik yoğunluğu beraberinde can kaybına yol açan kazalara da sebebiyet vermektedir” dedi.

2020 Yılı verilerine göre günde ortalama 27 bin 384 aracın Belen’den geçtiğinin altını çizen Milletvekili Kaşıkçı, bu sayının türlere göre dağılımının yıllık ortalamasını 20 bin 999 Otomobil, 2 bin 500 Orta Yüklü Taşıt, 254 Otobüs, 1817 Kamyon, 1815 TIR ve 13 Ağır Taşıt olarak açıkladı.

BELEN’DEN YAZ AYLARINDA ORTALAMA 40 BİN ARAÇ GEÇİYOR !

Yaz aylarında Belen’den geçen günlük araç sayısının 40 bin seviyesine dayandığını bildiklerini ifade eden Milletvekili Lütfi Kaşıkçı,

“Bu güzergahta trafik yükünü azaltacak olan elbette alternatif bir yol çalışması olan İskenderun-Antakya Otoyolundan başkası değildir. Ancak bu yolun başlaması ve bitmesi zaman alacağından başka alternatifleri devreye sokmak gerekmektedir” dedi.

İlk alternatif olarak ‘vatandaşların toplu ulaşım araçlarına yönlendirilmesi’ gerektiğini vurgulayan Milletvekili Kaşıkçı, ikinci alternatif önerisini ‘gün içerisinde trafiğin çok yoğun olduğu 16:00 ile 19.00 saatleri arasında ağır tonajlı araçlara kontrollü izin vermek‘ şeklinde açıkladı.

Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı,

“En azından bu görüşün kamuoyunda bir süre tartışılmasının doğruyu bulma adına faydalı olacağına inanmaktayız” dedi.

Paylaşın...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *