Kekeç, Muhtarlar Günü’nü burukluk içinde kutluyoruz

İskenderun Denizciler Mahallesi Muhtarı ve İskenderun Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Rıza Kekeç, 19 Ekim Muhtarlar günü nedeniyle bir basın açıklaması yayımladı.

Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Rıza Kekeç’in açıklaması şöyle :

“Değerli Muhtar Arkadaşlarım, Değerli Basın Mensupları, Değerli Hemşerilerimiz.

Devletin vatandaşa dokunan en sıcak eli ve vatandaş nezdindeki ilk kapısı olan muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü büyük bir burukluk içinde kutluyoruz. Sizleri, İskenderun Mahalle Muhtarları ve şahsım adına en derin saygılarımla selâmlıyorum.

Bizler, devletin ilk kademesi olarak görev yapmaktayız. Devlet vatandaşa ulaşmak istediğinde ya da vatandaş devlete ulaşmak istediğinde ilk olarak bizlere müracaat ediyor. Dolayısıyla muhtarlık görevimizi yürütürken vatandaşımızın yanında devlet temsilcisi konumundayız, Devlet ile Vatandaş arasında köprü vazifesi görüyoruz. Bu nedenle görevimizin öneminin bilincindeyiz.

Hemşerilerimizin talep ve sorunlarına gösterdiğimiz samimi yaklaşımımız, aslında Devletimizin güler yüzü ve şefkat elidir. Muhtarlıklarımız yapılan tüm müracaatları, en kısa yoldan yetkili makamlara aktararak, isteklerin iletilmesi ve sorunların çözülmesine vesile olmak hususunda, hemşerilerimizin de en büyük yardımcısıyız.

Geçtiğimiz 19 Ekim 2019 tarihinden bu yana en büyük olumsuzluk tüm dünyayı etkileyen salgındır. Maalesef salgın bizlerin yaşantısını olumsuz yönde etkilemiştir.

Ayrıca geçtiğimiz haftalarda Belen, Arsuz ve İskenderun’da meydana gelen orman yangınları, hemşerilerimizle birlikte muhtarlık faaliyetlerimizi de etkilemiş, oldukça yoğun günler yaşatmıştır.

Hem salgın, hem de yangın felaketleri, biz muhtarların önemini ve onlara duyulan ihtiyacı hemşerilerimizin gözünde daha da çok hissettirmiştir. İskenderun Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı olarak bu felaketlerin yaşandığı günlerde büyük özveriyle çalışan Muhtar arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.

İskenderun Mahalle Muhtarları olarak, önümüzdeki dönemlerde de özverili çalışacağımızı tüm hemşerilerimize duyuruyor, hemşerilerimizden bizlere desteklerini esirgememelerini diliyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm Muhtar arkadaşlarımın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutluyorum. En içten sevgi ve saygılarımı sunuyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.”

Paylaşın...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *