CHP Payas İlçe Başkanı Tellioğlu, eğitimde yaşanan sorunlara dikkat çekti

Cumhuriyet Halk Partisi Payas İlçe Başkanı İlter Tellioğlu, eğitimde yaşanan sorunlara dikkat çekerek,

“Öğrencilerimizin daha sağlıklı şartlarda eğitim alabilmesi için derslik ihtiyacı başta olmak üzere eksikler ivedikle giderilmelidir. Her alanda olduğu gibi, çocuklarımızın eğitimine katkıda bulunmak için de elimizden gelen gayreti göstermeye devam edeceğiz” dedi.

CHP Payas İlçe Başkanı İlter Tellioğlu, uzaktan eğitim nedeniyle yaşanan sorunlara dikkat çekti. 2, 3, 4, 8 ve 12. sınıflarda yüz yüze eğitimin 12 Ekim Pazartesi günü başlayacağını anımsatan Başkan Tellioğlu, yaşanan sorunlarla ilgili her gün çok sayıda şikayet aldıklarını belirterek,

“Eğitimde önemli sorunlar yaşanıyor. Pandeminin getirdiği koşullarda eğitimde yaşanan bu aksaklıklar daha büyük önem taşıyor. Öğrencilerimizin bilgisayar ihtiyaçları, internet ihtiyaçları var. Devlet bir program, bir taban hazırlamış ama buna ulaşabilecek aile sayısı gerçekten çok az. Her gün ‘çocuğumun interneti yok, çocuğumun tableti yok, eğitimini alamıyor’ diyen aileler bizi arıyor. Onların sorunlarını çok iyi anlıyorum. Devletin buna el atması lazım. Bunları İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne yönlendirdiğimde aldıkları cevap şu; ‘Bizim yapabileceğimiz bir şey yok.’ Bu çok acı bir tablo. Gerçekten gelecek nesil şuanda körleniyor” dedi.

EKSİKLİKLER GEÇEN DÖNEMDEN BELLİYDİ

Kendisinin de bir veli olarak sorunları yakından bildiğini anımsatan Başkan Tellioğlu,

“Uzaktan eğitimde Milli Eğitim Bakanlığı eksik kaldı. Bu süreç bize çok sayıda öğrencimizin tableti, interneti olmadığını ortaya koydu. En önemlisi de eğitimde yaşanan fırsat eşitsizliğini net bir şekilde gösterdi. Geçtiğimiz eğitim öğretim yılının ikinci yarısından itibaren eksiklikler belliydi. Ancak geçen yaklaşık 6 ayda eksikliklerin bir çoğu giderilmeden yeni eğitim öğretim yılı başladı” ifadelerini kullandı.

EKSİKLER İVEDİKLE GİDERİLMELİDİR

Okulların açılacak olmasının pandemi sürecinde velileri endişelendirdiğine dikkat çeken Başkan Tellioğlu,

“Milli Eğitim Bakanı tarafından okulların yüz yüze eğitime başlayacağı duyuruldu.
Öğrencilerimizin daha sağlıklı, hijyen şartlarda eğitim yapabilmesi için derslik ihtiyacı başta olmak üzere eksikler ivedikle giderilmelidir” dedi.

Yüz yüze eğitime başlayacak öğrencilerin ihtiyaçlarının karşılanması için CHP’li belediye başkanlarının yaptığı çalışmaları hatırlatan Başkan Tellioğlu,

“Cumhuriyet Halk Partisi olarak, her alanda olduğu gibi, çocuklarımızın eğitimine katkıda bulunmak için de elimizden gelen gayreti göstermeye devam edeceğiz. Tüm gençlerimize başarılar diliyorum” diye konuştu.

Paylaşın...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *