Kar-kış, çukur yol, sokak köpekleri, elektrik, doğalgaz, internet…

Sonbahardayız. İskenderun’da ara sıra yağmurlu geceler yaşıyoruz, önümüzde gündüzleri de yağmurlu + yarıkkaya fırtınalı günler var.
O günlere gelmeden önce;
 
Şehrimizde bizlerle bir arada yaşayan sokak hayvanlarından başıboş gezen sokak köpekleri için kesin çözüm bulunmalı, Belediye olanakları sonuna kadar kullanılarak geçici değil “KALICI” barınaklarda yaşamlarını sürdürmeleri sağlanmalıdır.
 
Çukur yollar “YAĞMUR-YAŞ BASTIRMADAN” onarılmalıdır. Yollardaki çukurlara düşen ve hasar gören araçlar ile ilgili şikayetler gündemimizden kalkmalıdır.
 
Kırık yağmur suyu mazgalları yenileri ile değiştirilmelidir.
 
Fırtınalı günlerde GEZEN ÇÖP KONTEYNERLERİ görmemek arzusundayız. Engebe yollarda fırtına nedeniyle sürüklenen, sağa-sola çarpan, araçlara zarar veren çöp konteynerleri için tedbirler alınmalıdır.
 
Elektrik kesintileri…
 
Sık sık elektrik kesintilerine maruz bırakılan vatandaşlarımız “artık yeter” diyorlar. * TRAFO YETERSİZLİKLERİ, * TEHLİKELİ DİREK VE KABLOLAR problemin kaynağıdır. Sorumlu şirket bölgemizdeki, trafo yenilemesi, kabloların yer altına alınması gibi altyapı yatırımlarına hız vermelidir. Diğer türlü bu problem devam edip gidecektir.
 
E91 Otoyolu üzerinde DOĞALGAZ olmayan yaşam yerleri, bu kış ta doğalgazsız kaldı. Siyasilerimiz doğalgaz hattı döşenmeyen yerler için devreye girmeli, DOĞALGAZ firmasının önümüzdeki yıla sari otoban üstüne doğalgaz için yatırım planlaması yapmasını sağlamalıdırlar.
 
PANDEMİ nedeniyle elektronik iletişim üzerinden eğitim, iş giderek mecburileşiyor. Ancak çok pahalı bir iletişim yöntemi bu. Çare, ulusal düzeyde internetin hızının arttırılması ve bedava olması + ekonomik gücü olmayanlar için “sıfır faizli bilgisayar kredisi” gibi yöntemler geliştirilmesidir.
 
Kış öncesi, yeterli kaynak sağlanarak Devlet organları üzerlerine düşeni bilâ istisna yapmalıdır.
 
Kar’da kış’ta açıkta kalanlara, işsizlere, muhtaçlara Allah yardım etsin.
Paylaşın...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *