Kurban Kesim Ücretleri – Küçükbaş 75 TL, Büyükbaş 750 TL

İskenderun İlçe Kurban Hizmetleri Komisyonu 31 Temmuz Cuma günü başlayıp 3 Ağustos Pazartesi sona erecek olan Kurban Bayramında, kurban kesiminde uyulması gerekenlere yönelik kararlar aldı.

İskenderun Kaymakamlığı’nda, 23 Temmuz 2020 günü Kaymakam İskender Yönden Başkanlığında yapılan toplantıya İlçe Müftüsü Osman Şekerci, İskenderun Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Nadir Ünal ile birlikte İlçe Tarım, İlçe Sağlık Müdürlükleri ve Türkiye Diyanet Vakfı temsilcileri katıldı.

Toplantıda alınan kararlar maddeler halinde şöyle sıralandı :

“1- Kurban Satış yeri olarak;

– İskenderun Belediyesince belirlenen Güzelçay Petrol Ofisi ALP ATEŞ GÜBRE yanında bulunan Deniz kenarı olarak belirtilmiştir.

– Satış Alanına büyük bir bez afişle Kurban satış yeri yazılması (Kesim yapmak kesinlikle yasaktır), kesim izni verilen yerlerin yine bez afişle aynı yere yazılması.

– Satış yapan mal sahiplerine verilmek üzere Satış Yeri Taahhütnamesi düzenlenmesi,

– Kurban satış zamanında oradaki atıkların zamanında peryodik olarak temizlenmesi,

– Kurban satış yerinde insanların kolay ulaşımı ve sosyal ihtiyaçlarını karşılamak için brandalı üstü kapalı alanların yapılması.

2-Kurban Kesim yeri olarak ;

Komisyonca yapılan denetim sonrasında uygun görülen ve toplu Kesim yeri olarak belirlenen ve Kurban satış yerinde isimleri bez afişle yazılı yerlerde kesim yapılacağı uygun görülmüştür.

3- Komisyon tarafından Küçükbaş hayvan kesim ücretinin 75 TL. Büyükbaş hayvan kesimin ise 750 TL. olarak belirlenmiştir.

4- Kurban satış ve kesim yerlerinde imkanlar ölçüsünde İskenderun Belediyesi tarafından ücretsiz maske dağıtımı yapılması.

5- Kurban Satış alanında sahte para alış verişini önlemek üzere tüm satıcılara sahte para ayrımı yapan kalem dağıtılması. (İlçe Müftülüğü tarafından)

6- KURBAN KESİM YERLERİNDE ÖNLEM ALMADAN KURBAN ATIKLARINI TOPRAĞA VERENLERE 88 BİN 499 TL BUNUN KONUTLARDA YAPILMASI HALİNDE İSE 2 BİN 199 TL CEZA KESİLİR.

7- KURBAN SATAN VE KAÇAK KESİM YAPANLARA KANUN VE MEVZUATIN 19. MADDESİNİN 1. FIKRASI VE 2872 SAYILI ÇEVRE KANUNUNUN 20. MADDESİNİN 8. BENDİ GEREĞİ 351 TL PARA CEZASI UYGULANACAKTIR.

8- Kurban hizmetlerindeki görevlendirmelerin Kaymakamlık oluru ile yapılmasına, yapılan denetimlerde Araç olarak da 31 UE 002 plaka nolu İskenderun Müftülüğüne ait aracın denetim için kullanılması.

9- Kurban satış yerinde kesinlikle kesim yapılmasına izin verilmeyecektir. Kurban Bayramı günlerinde İskenderun Belediye Zabıta ekiplerinin sık sık cadde ve sokaklarda denetim yapması.

10- Kesim ücretlerinin Kurban Hizmetleri Komisyonunca 2016 yılında bastırılan makbuzlar karşılığında alınmasına,

11- Personel harcırahları, yemek ve denetim yapan araçların yakıt giderleri ile diğer Kurban hizmetleri masraflarının fatura, ücret ödeme bordro çizelgesi veya Tutanak mukabilinde yapılmasına,

12- Kurban Hizmetleri gelirlerinden varsa artan meblağın Türkiye Diyanet Vakfı hesabına aktarılmasına,

13- Kurban satış alanı için İskenderun Belediyesi zabıtası tarafından oluşturulacak denetim ekibi ve İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından oluşturulacak denetim elamanları tarafından sık sık denetlenmesi ve ayrıca Kesim Yerleri Denetimlerinin ise Komisyon üyelerinden ; İlçe Sağlık Müdürlüğü Temsilcisi Fırat KESKİN, İlçe Tarım Müdürlüğü Temsilcisi Haci GÜNEŞ ve Müftülük VHKİ. Muzaffer KÖKLÜ tarafından yapılmasına,

12- Alınan kararların, İlçemiz yazılı ve görsel basını ile Kaymakamlık, Belediye Başkanlığı, İlçe Müftülüğü, İlçe Tarım Müdürlüğünün 23 Temmuz 2020 tarihinden itibaren Web sayfalarında yayınlanmasına ve ilgili kurumu ilgilendiren konularda gerekli çalışmaların titizlikle yapılmasına karar verilmiştir.”

Paylaşın...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir