İskenderun’da çoğu hamile 14 koyun zehirlenerek telef oldu

İskenderun Denizciler Mahallesinde otlak alana bırakılan poşetten dökülen mısır tanelerinden yiyen çoğu bir aylık hamile 14 koyun zehirlenerek telef oldu.

Denizciler mahallesinde uzun yıllardır hayvancılık yapan vatandaş, çocuklarının 14 Mayıs 2020 Perşembe günü sabahı 35 koyununu 110 sokakta terk edilen askeri birliğin yanındaki alanda otlatmaya çıkardıklarını ifade ederek,

“Hayvanlarım bu sabah birileri tarafından poşet içinde bırakılan mısır tanelerinden yiyerek zehirlendi, İskenderun İlçe Tarım Müdürlüğü’nden gelen Veteriner koyunlarıma iğne yaptı, 21 koyun hemen ayağa kalktı. 35 Koyundan 14’ü sadece yarım saat içerisinde can çekişerek telef oldu. Telef olan koyunların çoğu bir aylık hamileydi. İlçe Tarım Müdürlüğü personeli gerekli işlemleri yaptı, tutanak tuttu. İçinde mısır taneleri olan bu poşetin az ilerdeki çöp konteynerine atılması gerekirdi. Bu alan çocukların aynı zamanda oyun alanıdır, benim korkum ya çocuklara bir zarar gelseydi” dedi.

“GEÇEN YIL 5 KOYUNUM YİNE ZEHİRLENEREK TELEF OLDU”

Koyunların sahibi vatandaş Denizciler Mahallesinde Akarca yolu kenarında benzer olayı geçen yıl da yaşadığını belirterek şunları söyledi:

“Geçen yıl 5 koyunum askeri alanın tam karşı tarafında zehirlenmişti. O zamanlar yetkililerce hayvanların zehirli sarmaşıktan zehirlendiği söylendi, ancak hayvanların otladığı alana dökülen buğday taneleri vardı. Telef olan hayvanlarımın zehirli buğday yiyerek telef olduğunu düşündüm. Hayvanlarımı artık o tarafta otlatmıyordum” dedi.

HABER : ALİ GEZ

Resimler ve video :

Paylaşın...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir