Muhtarlar “Mahallelerimizde iddia edildiği çöp yığılmaları yoktur”

Hatay’da Körfez Katı Atık Birliği ile sözleşmesi olan ilçelerin bazı mahalle muhtarları, çöp toplama konusunda Envitec firmasıyla ilgili basında çıkan haberlere yönelik basın açıklaması yayımladılar.

Mahalle Muhtarlarının mühür basarak imzaladıkları basın açıklaması şöyle;

“İlçelerimizde Körfez Katı Atık Birliği ile olan sözleşmesi gereği şehir temizliği, çöp toplama, ayrıştırma ve bertarafı hizmeti veren Envitec Çevre Teknolojileri A.Ş hakkında; çöplerin toplanmadığı, mahallerde çöp dağları oluştuğu ve çöpler haricinde moloz, taş toplandığı şeklinde basında çıkan haberlere Mahalle Muhtarları olarak cevabımızdır.

Mahallelerimizin isimleri kullanılarak yapılan bu haberlerin gerçeği yansıtmadığını, sorunlarımızı, çözüm önerilerimizi ve taleplerimizi de aşağıda sıralayarak arz ederiz.

1- Mahallelerimizde iddia edildiği çöp yığılmaları yoktur. Zaman zaman oluşabilen aksamalar haber verildiği andan itibaren ilgili ekipler kısa zamanda müdahale ederek sorunu çözmektedirler.

2- Mahallelerimizde konteyner eksiği bulunmaktadır. Bu eksiklikler Belediye Başkanlıklarınca 2020 yılında kısmen çözüme kavuşturulmuştur. Ancak konteyner eksimiz hala mevcuttur.

3- Mahallelerimizde (Covid-19) Koronavirüsü ile mücadele kapsamında Envitec Ekiplerince konteyner etrafları temizlenerek kireçleme ve belli aralıklarla ilaçlama ve konteyner yıkama yapılmaktadır.

4- Mahallelerimizde çalıştırılan çöp toplama aracı ve personel sayısı (Süpürgeci) yeterli olup, aksaklık doğması halinde geçici personel ve araç gönderilmektedir.

5- Mahallelerimizde çöpün konteynerlere belirli saat aralıklarında bırakılması uygulaması yapılmamaktadır. Belediyelerimizce bu uygulamanın hayata geçirilmesini talep etmekteyiz.

6- Mahallelerimizde hurdacılar çöpleri karıştırmakta ve dağıtmaktadır. Belediyelerimiz ve yetkili Kamu Kurumlarınca bu faaliyetlerin yasaklanmasını talep etmekteyiz.

7- Yapılan bu haberlerin belli bir kesim tarafından farklı amaçlarla yapıldığına inanmaktayız. Mahallerimizin temizliği ve çöplerin toplanması ile alakalı Belediye Başkanlarımıza ve Körfez Katı Atık Birliğine taleplerimizin zamanında karşılanması hizmetlerin çok daha iyi noktaya getirilmesini talep etmekteyiz.”

“Mahallelerimizin isimleri kullanılarak yapılan bu haberlerin gerçeği yansıtmadığını,…” diyerek basın açıklamasına mühür basarak imza atan bazı mahalle muhtarları şunlar :

İskenderun;

Dumlupınar, Barıştepe, Sakarya, Yunus Emre, Modernevler, Yenişehir, Cumhuriyet, Pirireis, Barbaros, Kurtuluş, Çay, Hürriyet, Numune İsmet İnönü, Mustafa Kemal, Kocatepe, Yıldırımtepe, Gültepe, Buluttepe, Esentepe, Pınarbaşı, Gürsel, Süleymaniye, Denizciler, Sarıseki, Güzelçay, Fatih Sultan Mehmet, Bitişik, Savaş, Meydan, Karayılan, Azganlık, Orhangazi, Akarca, Kaledibi, Kavaklıoluk, Çınarlı, Suçıkağı, Bekbele, Düğünyurdu, Akçay, Aşkarbeyli, Muradiye, Cırtıman, Büyükdere.

Arsuz:

Konarlı, Şarkkonak, Cumhuriyet, Övündük, Nardüzü.

Erzin;

Yeni mahalle, İsalı, Bahçeli Evler, İstiklal, Turunçlu, Yeşiltepe, Yukarı Burnaz, Aşağı Burnaz, Yoncadüzü, Karamustafalı, Gökgöl, Gökdere, Cumhuriyet, Mustafalı, Hürriyet, Başlamış, Kızlarçağı, kuyuluk, Şükrü Paşa, Mahmutlu.

Paylaşın...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir