Muhtar Saygılı, “Taziye Yemeği Adeti’ne Son Verilsin”

İskenderun Sarıseki Mahallesi Muhtarı Serkan Saygılı, cenaze sahiplerinin en hüzünlü anlarında misafirlerine yemek ikramı telaşına düşmemeleri için bir girişim başlattı.

Konu ile ilgili görüşlerine başvurduğumuz Muhtar Serkan Saygılı,

“Cenaze sahipleri yakınlarının vefatları üzerine zaten üzüntü içindeler. Üzüntülerinin yanı sıra taziye amacıyla gelen misafirlerine yemek ikram etmek zorunda hissediyorlar, telaşa düşüyorlar. Hatta bu konuda maddi sıkıntıya düşen cenaze sahipleri var” dedi.

Muhtar Saygılı konu ile ilgili vatandaşlara hitaben,

“Toplumsal bir sorun olan cenaze yemeğini halkımızla yaptığımız istişareler sonucu kaldırdık. Cenazesi olan kişiler toplum baskısı sebebi ile mecburen yemek verme zorunda kalıyordu. Cenaze Sahipleri acısını yaşayamadan gelen davetlilerin yemeği ile çayı ile ilgileniyordu.

Cenaze Sahiplerinin kimisinin maddi durumu olmadığı için cenaze yemeği vermek için bankalardan kredi çekiyordu. Cenazesi olanlar acısına mı yansın milletin yemeğine mi baksın?

Bizler de bunun önüne geçmek için Sarıseki Mahallemizde cenaze yemeğini kaldırdık. Bu konuda halkımızın duyarlı olmasını talep ediyoruz” şeklinde duyuru yayımladı.

CEYHAN’DA DA BENZER ADIM ATILDI

Yeni yılın ilk günlerinde Adana’nın Ceyhan İlçesi Yalak Mahallesi Muhtarlığı tarafından da “Mevlid Yemeği Uygulamasının Kaldırılması” amacıyla bir kampanya başlatıldı.

Kampanya duyurusunda,

“Hem durumu olmayan ailelerimiz borçlanmak zorunda kalmayacak ve borçlanma düşünceleri olmadan acılarını yaşayabileceklerini düşünüyoruz” şeklinde açıklama yapıldı.

HABER : ALİ GEZ

Paylaşın...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *