METRUK BİNALARIN YIKIMI DEVAM EDİYOR

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden başkanlığında toplanan Metruk Binaların Tespiti Onarımı ve Yıkım Çalışması Komisyonu, metruk binalar ve enkazların tespiti ve yıkılmasına yönelik yapılan ve yapılması planlanan çalışmalar ile ilgili istişare de bulundu.

13 Ocak 2019 Pazartesi günü saat 10.30’da Kaymakamlık Toplantı Salonu’nda, Kaymakam İskender Yönden’in başkanlığında yapılan toplantıya; İskenderun İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ferit Gül, İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, İlçe Yazı İşleri Müdürü Mehmet Gök ve Milli Emlak Müdürü Adil Zülkadir ile diğer ilgili ve yetkili birim amirleri katıldı.

Söz konusu toplantı kapsamında, uyuşturucu ile mücadele etmek başta olmak üzere, kamu düzeni ve esenliğini korumak, halkın can ve mal güvenliğini sağlamak, çevre kirliliğine yol açan ve kent estetiğine uygun olmayan kirli görüntüyü ortadan kaldırmak amacıyla metruk binalar ve enkazların tespit ve yıkımına yönelik bugüne kadar yapılan ve yapılması planlanan çalışmalar ele alındı.

Bugüne kadar metruk bina ve enkazların tespit edilmesi ve yıkılması çalışmalarının % 70 olduğu, geriye kalan kısmın ise yıkım izni, miras, kamu davası gibi resmi işlemlerinin devam ettiği ortaya konuldu.

Paylaşın...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *