Bakan Selçuk, Tarihi Bina İçin Talimat Verdi

Hatay’daki programı kapsamında İskenderun’a gelen Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk, İskenderun Anadolu Lisesi’nin onarıma muhtaç tarihi binasında inceleme yaptı.

Bakan Ziya Selçuk, tarihi geçmişiyle özel bir değer kazanan İskenderun Anadolu Lisesi’nin tarihi binası ile ilgili olarak etkin bir projeye imza attı.

Bu tarihi binanın özel coğrafyamızda sosyal bir sermaye olarak değerlendirilmesi gerektiğini, netleşmemekle beraber kültür merkezi ve kütüphane gibi hizmet vermesi konusunun değerlendirileceğini ifade eden Bakan Selçuk, proje ve çalışmaların bu doğrultuda yürütülmesi için ilgili ve yetkili kurumlara talimat verdi.

İskenderun Anadolu Lisesi’ndeki incelemelerde Bakan Selçuk’a, Hatay Valisi Rahmi Doğan, AK Parti Hatay Milletvekilleri Hüseyin Yayman, Hacı Bayram Türkoğlu, Hüseyin Şanverdi, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Varlık Fonu Yönetim Kurulu Üyesi Fuat Tosyalı, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı ve Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan’dan oluşan heyet eşlik etti.

Paylaşın...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *